Елит (Силистра) дебютира във Висшата лига на 15-та си година


Елит (Силистра) дебютира във Висшата лига на 15-та си година
Снимки: Архив.
16-05-2020 10:45 | BGvolleyball.com

 

Волейболен клуб Елит (Силистра) ще дебютира във Висшата лига на 15-та си година.

 

Отборът е създаден през 2005 г., но идеята за регистрирането му се заражда две години по-рано (2003 г.). В началото група приятели от гр. Силистра, които се събират в различни физкултурни салони, за да практикуват любимия си спорт в дунавския град, започват да се явяват на различни аматьорски турнири в Североизточна България.

 

 

И...не спират да ги печелят. Така узрява идеята, че волейболът, който се играе в Силистра, не е на никак лошо ниво и нормалното продължение е да бъде регистриран клуб към съответната федерация.

 

Основоположници на тази идея са Атанас Токушев (дългогодишен президент на клуба и основен спонсор), Атанас Стойков (старши треньор), Димитър Миланов (настоящ президент, треньор, а доскоро и капитан на мъжкия отбор), Ивайло Желязков (треньор и състезател в клуба).

 

 

Сред тези, които са помагали през годините по един или друг начин безспорно с най-много заслуги е г-н Токушев, както още  Община Силистра (вкл. на няколко пъти за ремонта на залата на Езикова гимназия, където се играят срещите от първенствата), Марин Стоянов (фирма „Строител-2005“), .фирма „Младенова изба“ Тутракан, Тодор Опрев (Изба Опрев) с. Добротицаи др.

 

За тези 15 години клубът участва: в А НВГ към Българска Федерация Волейбол (трето ниво на волейбола в България), където три пъти достига до плейофна фаза; Аматьорска Волейболна лига на Източна България (достигнала до 28 участници – в нея Елит е 3 пъти шампион, има две втори и едно трето места.

 

 

В изминалата състезателна година клубът постигна и най-големия си успех: второ място във финалната четворка на А НВГ и за първи път в историята си ще участва във Висша лига на България, считано от сезон 2020-2021.

 

 

 

 

 

---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Елит (Силистра), Национална волейболна лига 2021 Висша лига
Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини