Пламен Константинов за новите попълнения и бъдещето на Локомотив (видео)


Пламен Константинов за новите попълнения и бъдещето на Локомотив (видео)
20-05-2020 14:40 | BGvolleyball.com

Старши- треньорът на шампиона на Русия Локомотив (Новосибирск) Пламен Константинов говори за новите попълнения в тима, както и за 20-годишния разпределител Константин Абаев, който преди два сезона игра в родния Монтана.

 

След края на сезона Локомотив напуснаха диагоналът Константин Бакун и полският разпределетел Фабиан Джизга. Вместо тях бяха привлечени Дражен Лубурич и Александър Воропаев.

 

 

За Дражен Лубурич

 

“Считам, че той все още не е разкрил своя потенциал. Пред него има много добро бъдеще - не само Суперлигата на Русия, но и на международно ниво. Смятам, че Лубурич ще се впише, по мои наблюдения, в отбора със своя характер. Разглеждам не само техническите параметри, но и човешките. Плюс е, че той вече няколко години играе в Русия, знае условията тук, добре познат е, не само на нивото на отбора, но и в битките. Адаптацията му ще премине бързо.

 

За Константин Абаев

 

“Ние 3 години вече го готвим за голяма крачка в неговата кариера. През първата година той игра при моя помощник в националния отбор на България (б.р. Даниел Пеев в Монтана). В следващия сезон той игра във Франция, а през изминалия сезон бе втори разпределител на Локомотив и смяна на Фабиан Джизга. Това бе нужно, за да може да почувства нивото на играта и “аромата” на Суперлигата в Русия. Винаги, когато имаше възможност, той се появяваше в игра. Даже, когато имаше и определен риск. Костя показа, че притежава характер и има бъдеще. Смятам, че един разпределител се оформя напълно след своята 30-а годишнина. Но Абаев е от тези играчи, които много рано показаха достатъчно грамотен волейбол. Аз очаквам той да е първи разпределител на отбора, но той има още къде да расте.

 

 

За Александър Воропаев

 

“Имахме още няколко варианта. Например, да вземе по-опитен разпределител. Но, считам, че двама млади разпределители ще бъде по-добре не само в игровия, но и в тренировъчния процес. По-млад и здрав отбор ще показва друго ниво на тренировъчния процес и играта.  Между двамата плеймейкъри ще има нормална конкуренция. Ние избрахме играчът, в който аз виждам определени качества, необходими за един разпределител. Със Саша Воропаев е необходимо да проведем работа, нужно е да направим някои промени в неговата игра. Той още не е оформен като разпределител. Ще се постараем да подобрим неговата техника.

 

 

За бъдещето

 

“Поемаме курс към подмладяване на отбора, но не отменяме целите, които стоят пред тима. Не искам, да оставям впечатления, че ако отборът ни е по-млад, то и целите ще са занижени. Ще се постараем да държим високо ниво. Всичко ще зависи от това колко време ще имаме, за да се адаптират младите играчи към отбора. Ние си поставяме най-високите цели: Ще се борим за призово класиране в шампионата на Русия, Купата на Русия и, разбира се, достойно да се представим в Шампионската лига, защото сега ще представяме не само Новосибирск, но и Русия”, заяви Пламен Константинов в интервю за телевизиите “ОТС-ТВ” и “СТС-Мир”.

 

 

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Пламен Константинов, Русия мъже, Локомотив Новосибирск
Коментари
няма мачове
Други новини