Швейцария се връща към спорта на 6 юни


Швейцария се връща към спорта на 6 юни
31-05-2020 20:59 | BGvolleyball.com

 

Швейцария се връща към спорта на 6 юни. След решението на Федералния съвет от 27 май властите разрешиха възобновяването на спортните дейности - тренировки, както и състезания, без ограничения за броя участници в групите, с публика до 300 души. Уверени са, че всички ще спазват съответните предпазни мерки. Това означава, че сезонът на плажния волейбол ще започне и състезателите ще се върнат към обичайните си занимания. 

 

Очаква се това да се случи до средата на юни. „Работим на пълни обороти, за да се адаптираме към новите условия или да създадем допълнителни концепции за защита, ако е необходимо. Клубовете и организаторите също се подготвят, така че нищо не трябва да пречи на нормалния старт", казва Филип Саксер, отговорник за плажния волейбол в швейцарската федерация. 


Провеждането на традиционния турнир Coop Beach Tour от елитната национална серия по плажен волейбол, обаче е под въпрос - надпреварата привлича хиляди зрители на плажните арени в швейцарските градове всяка година от над 20 години. Това е в противовес с изискванията на Федералния съвет. На 24 юни ще бъде взето решение относно събитията с публика до 1000 души, и по-нататъшното облекчаване на съществуващите мерки. 


Тренировките на закрито също се възобновяват. Регионалните и националните първенства започват чак през есента и би следвало да вървят по план. 

 

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Швейцария, волейбол, плажен волейбол, коронавирус, пандемия
Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини