Варна - волейболна столица без...елитен отбор!


Варна - волейболна столица без...елитен отбор!
28-08-2015 17:45

Златните варненски волейболистки отиват в Бургас

 

Поредна година Варна доказа, че може да бъде перфектен домакин на значими волейболни форуми, но не е в състояние да има собствен отбор в дамското първенство. Факт, колкото смешен, толкова и тъжен. Всевъзможни спонсори за щяло и нещяло, детски школи, таланти, спортни паралелки и какво ли още не … и всичко до тук. Общинските комисии  пък наливат пари в шуробаджанашки прояви и ненужни фестивалчета, но пари за представителен дамски волейболен отбор от години на никой не му се дават! Иначе тръбим гръмко, че сме  „волейболната столица на България“. Волейболна столица без отбор и читава клубна спортна база. Нещо като… генерал без армия.  Наболели проблеми, натрупани с годините, които нито една партия нe включи в своята програма. Дано идващите избори сме свидетели на изненади. Надеждата умира последна.

 

Това е причината златните момичета на варненския волейбол да търсят отбори от други градове. И намират, защото добри състезателки се търсят навсякъде.

 

През новото първенство Виктория Викторова, Диана Филипова и Лора Илиева ще защитават честта не на Варна, а на Бургас.


В новото женско волейболно първенство за разлика от Варна отбори ще имат Димитровград и Бургас. Очаква се още един отбор да се включи в шампионата – Шумен.

 

По-рано, от пресцентъра на БВФ уведомиха, че в Бургас бе направен дамски отбор, който носи името Бургас 2007. Отборът ще бъде венеца на едноименния клуб, който се изявяваше досега в шампионатите при подрастващите с девойки под ръководството на Георги Делчев.

 

Така, бургазлии спазиха обещанието си да имат женски отбор за предстоящия сезон. На практика пък втори новак ще има в шампионата, след като в Димитровград също направиха женски отбор.


Припомняме, че през изминалия сезон бяха останали едва пет отбора, като сега участниците отново се увеличават, а женският волейбол у нас бавно започва да възвръща позиции.

На нас не ни остава нищо друго освен да вярваме, че варненската приказка „Енерджи“ ще има продължение. А до тогава… ще подкрепяме Вики, Диана и Лора, където и да са.


Успех, момичета!

 

Автор: ovarna.bg
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com

 

Тагове: Спартак Варна, Диана Филипова, Виктория Викторова, Лора Илиева
Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини