Пътят към титлата в руската Суперлига: редовен сезон+финална шестица


Пътят към титлата в руската Суперлига: редовен сезон+финална шестица
18-06-2020 11:00 | BGvolleyball.com

 

Следващият сезон в руската Суперлига ще се играе във формата, определен за миналия сезон: редовен сезон+финална шестица. Поради преждевременното приключване на първенството заради пандемията на коронавирус, финалната шестица не се проведе. Изданието "Бизнес Онлайн" съобщава, че клубовете са одобрили варианта, предложен от федерацията по волейбол (ВФВ) за следващото издание на двете национални първенства. 


Форматът е следният: редовният сезон (26 септември - 14 март) ще се проведе с 14 отбора и 26 кръга (всеки срещу всеки). След това плейофът за финалната шестица ще се проведе по схемата: 3-ти срещу 10-ти, 4-ти срещу 9-и, 5-ти срещу 8-ми и 6-и срещу 7-ми. Двата най-добри отбора в редовния сезон ще се класират директно за финалната шестица (4-10 април). Победителят в редовния сезон ще бъде домакин на финалния етап. Не се предвижда плейаут, което означава, че нито един отбор няма да напусне елита.  

 

Окончателното решение за формата на сезон 2020/21 трябва да бъде взето на заседанието на Управителния съве на ВФВ на 26 юни.

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: волейбол, Суперлига, Русия мъже, Русия жени
Коментари
няма мачове
Други новини