Благородно: Тетевен Волей подаде ръка на деца с увреждания


Благородно: Тетевен Волей подаде ръка на деца с увреждания
26-09-2015 16:30

Инициативата е част от Европейската седмица на спорта

 

В петъчния следобед екипът на ВК Тетевен Волей, децата от школата на клуба и целият професионален отбор, който ще вземе участие в Суперлигата за сезон 2015/2016, посрещна децата от Дневния център за деца с увреждания от 3 до 18 г. в града.

 

Инициативата е част от Европейската седмица на спорта и движението – MOVE WEEK, като Тетевен Волей е единственият волейболен клуб в България със събитие за трета поредна година и единственият спортен клуб в гр. Тетевен с инициатива на местна почва.

 

 

 

Децата с увреждания имаха шанса да почувстват емоцията от волейбола, играейки с професионалистите от клуба и децата в школата и да забравят за изолацията, която съпътства дните им. Всички заедно – деца и възрастни – показаха, че волейболът е социално отговорна игра и може да бъде близо дори до хората с увреждания. Също така те споделиха усмивки и си обещаха да се срещнат скоро в залата отново, защото през новия сезон именно децата с увреждания ще бъдат всеки път с нас – на всеки мач!

 

 

 

Целяхме да провокираме интереса на спортните среди към социалното включване на хората с увреждания в спорта и да докажем, че волейболът е достъпна игра и можем да бъдем всички заедно в залата, независимо от различията, да споделяме любовта към спорта и живота.


Радваме се, че успяхме да извадим на показ с подобно събитие човешката емоция, емпатията и толерантността, на която всеки от нас е способен.

 

Смятаме, че с подобно събитие променяме облика на волейбола в България, като го доближаваме още повече до всички, които го обичат!

 

 


Волейболът и спортът въобще възпитават преди всичко ценности, уважение и толерантност към различията, знаем, че България има нужда от точно такива събития и се радваме, че не малко деца и младежи в града ни застанаха зад каузата ни!


Благодарим на Българска Федерация по Волейбол, Информационния център на Европейския Съюз в България, Читалище Съгласие – гр. Тетевен и Комисия „Образование, Култура и спорт” към Община Тетевен за оказаната подкрепа и на всички, които помогнаха този ден да бъде възможен!

 

На този ден волейболът подаде ръка на децата с увреждания и всички бяхме равни!


Защото преди всичко сме хора, а после сме различни!


www.tetevenvolley.com

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com

 

Тагове: Тетевен Волей, Европейска седмица на спорта
Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини