Спортът, ах, този вдъхновител!


Спортът, ах, този вдъхновител!
15-10-2015 16:30

 

Бях професионален атлет преди години. Имах успехи, резултати. В лятото на 2005 г. взех решение да прекратя спортната си кариера, въпреки че бях разбрала как спортът може да дава положителни емоции на хората, на българите, заринати от проблеми. Онова лято се озовах във Варна. В същото време там се играеха срещи от Световната лига по волейбол. Отидох на няколко мача на мъжкия ни национален тим, те побеждаваха. Бях сама сред ревявщата от радост публика и осъзнах едно - никога повече няма да имам шанса да дам такава емоция на българите.

 

Тогава си обещах, че ще остана под някаква форма в спорта. Минаха години, станах журналист – имам възможността да познавам спорта в по-големи детайли от годините, когато бях на пистата, опитвам се да направя повече хора съпричастни с емоциите от спортния терен. Създадох клуб в малкия си роден град и вече 5 години основният ми мотив в управлението му е да дам възможност на повече деца да се докоснат и да натрупат онези прекрасни емоции, силните приятелства и силата, които спортът, този вдъхновител, дава.

 

В момента в България тече европейско първенство по волейбол за мъже. Националите побеждават титанично. Устремът им завладява милиони през телевизионните екрани, в залата, в интернет, дава гордост и на българите в чужбина.

 

Сигурна съм, че от тези дни българският спорт спечели стотици нови последователи. Еуфорията, създадена от волейболните ни мъже, ще заведе нови дечица на спортните площадки и в залите.

 

Дейставищите пък спортисти ще намерят нова мотивация и тренировките им ще са по-леки в ужасяващите условия за спорт в България. Волейболистите ни вече са накарали, сигурна съм, стотици българи да си обещаят, че ще бъдат по-устремени в тренировките си, в работата си, че ще вярват в себе си и в българския дух.

 

И пред най-сериозните трудности не се навеждат глави, пред най-сериозните конкуренти - също, а и целите са важни – това показаха волейболистите ни.

 

Спортът – този вдъхновител. В днешни дни няма по-голям обединител.

 

Преди десет години волейболният ни национален тим даде вдъхновение на мен да намеря пътя в живота си - в момент, в който се лутах след края на един житейски период, нажежен с много мечти и амбиции. И тогава след спорта избрах отново спорта. Спортът е магия, избирайте го!

 

Може да ви стори прекалено емоционален този текст. Но да, емоционален е, защото спортът е тази сила, която дава всички най-силни емоции – да плачеш, и двуметрови мъже го правят, от радост, от мъка, от гордост. И да емоционален е, пиша го през сълзи.


Яна Касова,

BGathletic.com

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Европейско първенство волейбол 2015 мъже, България национален отбор волейбол мъже
Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини