Силни сме, когато сме заедно!


Силни сме, когато сме  заедно!
15-10-2015 19:05

Трябва да сме до националите и в добрите, и в лошите моменти

 

Действащите волейболисти и волейболистки у нас и в чужбина преживяват мачовете на националния ни отбор и като състезатели, и като фенове. Така те изпитват двойна емоция – от една страна, виждайки чисто спортно-техническите аспекти на играта, от друга - настъпилите реакции отстрани като зрител. 

Ето мнението на разпределителката Ивана Боянова,  състезателка през изминалия сезон на Казанлък, която реши да сподели своята емоция от присъствието й в Арена Армеец.

 

Волейбол – от ден първи на Eвропейското първенство 2015 това е най-често срещаната дума в  социалните мрежи и извън тях. България е Волейбол! Един спорт, един отбор и една цяла държава обединена! Каква  гордост ни карат да изпитваме  тези момчета на игрището, чест е за всеки да се нарече българин след показаното от тях пред нас, пред Европа и  пред света!

 

Никога не бях виждала такава атмосфера, като тази в зала Арена Армеец. Кара те да настръхваш! Не ми се мисли какво е на тези, които трябва да се изправят пред българския национален отбор на терена, защото това което ги очаква, не е битка срещу един отбор, а срещу един цял народ.


Ние, българите, сме силна нация, народ с древна и дълга история минал през много тежки периоди в хода на времето, но именно нашата обединеност е тази, която ни е помогнала да устоим на всичко, а точно тази история е това, което ни прави силни. Ние сме силни, когато сме заедно!  Това е нещото, което никой от нас не трябва да забравя и е хубаво, когато едно такова събитие като Европейското първенство по волейбол ни накара да се почувстваме отново горди с нашата страна. В тези тежки времена изпълнени с много икономически проблеми, политически безредици и много несправедливост към българския народ, волейболът стана нещото, което поне за миг хвърли завесата над всичко останало и извади българина от забързаното и натоварено ежедневие, вдъхна му кураж и увереност. Зарадва малки и големи и ни припомни, че въпреки всичко сме един народ, една държава и трябва да имаме една обща цел - победа!


Искрено се надявам нашите момчета да продължават все така да ни радват до края на Европейското, но и ние не трябва да забравяме, че трябва да сме до тях и в добрите, и в лошите моменти! Нека запазим тази емоция, този позитивизъм и тази любов. Нека я задържим в себе си и извън залата, да я пренесем в своето ежедневие - тази обединеност и силата която ни дава.  Да я използваме, за да направим живота на идващите поколения по-добър и по-светъл, да погледнем към една обща цел и да се борим !

 

Един отбор - един народ ! Заедно сме непобедими !

 

Автор: Ивана Боянова
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Европейско първенство волейбол 2015 мъже, Ивана Боянова
Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини