Тодор Скримов: Евроквалификацията през януари е най-голямата ни мотивация (видео)


Тодор Скримов: Евроквалификацията през януари е най-голямата ни мотивация (видео)
26-06-2020 12:46 | BGvolleyball.com

 

Тодор Скримов стартира подготовка с мъжкия национален отбор на България. „Лъвовете“, водени от Силвано Пранди и Николай Желязков са на лагер в София, като тренировъчният процес стартира със занимания във фитнеса и на стадиона. Скимов е един от най-опитни играчи в състава, а ето какво каза той за подготовката на тима.

 

 

Къде прекара социалната изолация и как ти се отрази?

 

Една част в Русия, тъй като поради липса на полети бяхме блокирани там със семейството ми. Другата част, тук в България. Мисля, че ми се отрази както на всички останали – доста ми бе трудно. Най- вече психически. Но важното е, че всичко мина и можем отново да започнем работа.

 

 

За първи път ли получаваш толкова дълга почивка в състезателната си кариера на високо ниво?

 

Да, първата е от доста време. Поне аз не си спомням да съм имал такава голяма пауза без тренировки. Много беше трудно, защото нямаше къде да поддържам форма, предимно в къщи. Но това е невъзможно. Опитах се, но загубих доста от постигнатото в последните месеци.

 

 

Как се чувстваш сега, вече в тренировъчна обстановка?

 

Трудно е. Почти от нулата се започва. Ще има голяма опасност от травми. Затова трябва да се започне внимателно и прогресивно да се работи.

 

 

Как се влиза във форма след три месеца пауза?

 

Не знам как. Това ми се случва за пръв път и ще видим как ще се справим. Но пак казвам - трябва всички да бъдем много внимателни поради реалната опасност от травми.

 

 

По време на този престой в къщи откри ли някое ново занимание, хоби или нещо, което не си подозирал, че можеш да правиш?

 

Не, не бих казал. Единствено може би прочетох повече книги, отколкото обичайното и това е всичко.

 

 

Твоят коментар за оставането на Пранди начело на националния и Николай Желязков като негов помощник?

 

Аз лично съм доволен съм от работа си със Силвано Пранди. За мен той е точен човек. С Желязков не съм работил, но го познавам и имам само добри впечатления. За мен това е един добър тандем и се надявам двамата да постигнат добри резултати.

 

 

Предстои двумесечен лагер. Липсата на състезания ще се отрази ли на мотивацията за подготовка?

 

Пак е нещо ново. Не нам как може да се отрази това нещо, наистина е странно. Но пък имаме така или иначе друга мотивация – квалификация за европейското през януари. Тогава няма да имаме реално много време да се подготвим. Затова трябва да използваме максимално това време сега да се подготвим по най-добрият начин. Също така това ще бъде и една подготовка за клубните ни сезони.

 

 

В състава са повикани доста млади момчета. Ставаш един от най-опитните играчи. Как възприемаш тази роля?

 

Не знам. Все още продължавам да правя, това, което винаги съм правил – да давам всичко от себе си. Да, може би сега е още по-важно да давам добър пример, защото младите израстват покрай по-опитните. Затова сега повече от всякога трябва да бъда перфектен.

 

 

Смяташ ли, че може да се изгради един боеспособен отбор за бъдещето?

 

Разбира се. Познавам почти всички от младите волейболисти. Между тях има играчи с много голям потенциал. Сега зависи от тях да го развият максимално. Но аз смятам, че има добър материал за националния отбор за бъдещето.

 

 

Да завършим с клубния ти отбор, оставаш в Русия. Какви са очакванията ти за новия сезон?

 

Не сме говорили още, но най-вероятно целта ще е да попаднем в плейофите на руската Суперлига. През изминалия сезон успяхме, но за съжаление шампионатът бе прекъснат. Сега трябва да затвърдим това и да покажем още по-дбори резултати

 

 

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Тодор Скримов, България национален отбор волейбол мъже
Коментари
няма мачове
Други новини