Николай Желязков: Нищо ми няма! Оставането ми вкъщи е абсолютна превенция


Николай Желязков: Нищо ми няма! Оставането ми вкъщи е абсолютна превенция
26-06-2020 15:43 | Ани Колева

 

Мъжкият национален отбор по волейбол на България започна подготовка без помощник-треньора на Силвано Пранди – Николай Желязков. Причина за отсъствието е социална изолация, на която самият Желязков се е подложил, след като при бързите тестове на всички от щаба и състава, първият е бил положителен за антитела, а вторият вече PCR тест е бил отрицателен.

 

Ето какво каза Николай Желязков пред BGvolleyball.com за ситуацията:

 

„Преди да се започне с подготовката бяха направени бързи тестове, на които се оказа, че имам антитела. Последва веднага втори PCR тест, който показа, че е отрицателен. Говорих с докторите, които ми казаха, че наличието на антитела означава, че съм изкарал вируса преди време. Смятам, че това се случи през февруари, когато целият тим на Нефтохимик бе болен, окапваха играчите един по един. Едни го прекараха по-леко, други по-тежко. Аз лично го изкарах много зле – цял месец не се чувствах добре. Имах кашлица, изобщо всички симптоми, които са характерни за коронавирус. Но тогава нямаше тестове и не се правеха такива. Никой не говореше за това, а смятам, че доста хора като мен са го изкарали без да знаят."

 

"Искам да подчертая, че това е разликата – теста бе положителен за антитела, а не за коронавирус. Вече имам имунна защита. Оттогава нямам никакви симптоми. Чувствам се напълно здрав. Нищо ми няма!"

 

"Проведохме разговори с колегите, от съображения за сигурност и абсолютна превенция, взех решение да остана още една седмица вкъщи. Това е най-добрият вариант. Нека всички и състезатели, и щаб, и всички хора около нас да са спокойни. Мисля, че това е най-правилното решение, защото има страх у хората."

 

"След седмица ще направя още един PCR тест. Ако всичко е наред и ще започна да ходя на работа с отбора. Трябва да се въоръжа с търпение за още една седмица, имам огромно желание за работа, но това е положението."

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Николай Желязков, Силвано Пранди, България национален отбор волейбол мъже
Коментари
няма мачове
Други новини