Дани Пеев: 219-сантиметров волейболист не се е подвизавал в българското първенство


Дани Пеев: 219-сантиметров волейболист не се е подвизавал в българското първенство
30-06-2020 17:00 | Ани Колева

 

Двама млади руски волейболисти стават част от селекцията на Монтана за новия сезон в Суперлигата, като към клуба ще се присъединят 219-сантиметровият диагонал Максим Сапожков, който е роден 2000 година и 200-сантиметровият разпределител Максим Крескин, който е роден 2001 година.
 
Ето какво каза треньорът на Монтана Даниел Пеев за BGvolleyball.com за новите попълнения:
 
"Да, двамата ще бъдат част от Монтана, като продължаваме традицията на сътрудничество с Локомотив (Новосибирс), от където идват. Такъв висок волейболист, като Максим Сапожков не е имало в българското първенство. Докарвали сме го до 216, 217 сантиметра, но чак 219-сантиметров волейболист не сме разполагали. Но това са руснаци, растат хората. Определено Сапожков ще е атракцията на Суперлигата. Също така в състава на Монтана не сме разполагали досега и с 200-сантиметров разпределител, Константин Абаев беше близо. Определено с присъствието на двамата, средният ръст в отбора ще се вдигне ."
 
"Сега започваме работа по документите на двамата за пребиваването им в България. При Крескин ще стане по-бързо, защото той има френски паспорт и това улеснява нещата. За Сапожков предстои доста работа по работната виза. Надявам се всичко да е готово до 20 август. Някъде в този период планираме старт на подготовката на Монтана."
 
"С привличането на двамата руснаци селекцията е почти приключена. Остава да привлечем още един посрещач, защото Тодор Вълчев има предложения за чужбина и най-вероятно ще продължи кариерата си зад граница."
 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
няма мачове
Други новини