Коментар от конкурса на FMG: Един отбор – едно сърце, една мечта!


Коментар от конкурса на FMG: Един отбор – едно сърце, една мечта!
25-10-2015 16:00

Другите колективни спортове трябва да вземат пример от волейболистите


На редакционната ни поща пристигна коментар за конкурса на Free Media Group, който е на волейболна тема. Един 15-годишен ученик - Димитър Копанаров, се престраши и взе отношение на тема български национален отбор и отминалото Европейско първенство. Ние пък публикуваме неговия коментар без редакторска намеса.

 

Припомняме, че в края на месеца един от вас ще спечели 50 лева за своя коментар, като ще заеме първо място в конкурса. Второто и третото място също ще бъдат премирани с 30 и 20 лева. Изпращайте своите коментари  на email:konkurs.fmg@gmail.com 

 

 

"Едно от нещата, с които можем да се гордеем, че сме българи е българският национален отбор по волейбол. Може би това е най- силният отборен спорт в нашата страна в близките години.  Много пъти  националите са правели страхотни мачове и са ни карали да се чувстваме като един стегнат юмрук. Този месец ще се запомни с Европейското първенство по волейбол в България и Италия.

 

Имахме удоволствието да гледаме нашите момчета в пълната зала „Армеец”, която бе като подслон за всички верни фенове.  За мен това е нещо неописуемо и колкото и епитети да използвам,  не мога да опиша атмосферата, на която станахме свидетели. Чувствам се като самия  Алеко Константинов, който, като съзира Ниагарския водопад изпитва страхотно вълнение и загубва „дар слово”. 13 000 хиляди души, които подкрепят нашите герои! За първи път виждам толкова много хора на каквото и да е спортно събитие в България!!! Бях истински щастлив да наблюдавам тази великолепна публика, която в продължение на часове стои  на крака и скандира  „БЪЛГАРИ ЮНАЦИ !“. Но тези, които заслужаваха най-много подкрепа, бяха момчетата на терена. Те се бореха, показаха сърце, душа, истински характер и не показаха нито за един път отчаяние на игрището. Не се отказаха нито за миг  и се бореха докрай за всяка точка. За мен точно това показа какви герои са нашите волейболисти и какви наистина сме ние, българите.

 

Всеки мач те бяха на изключително високо ниво, но това е защото са един отбор, една перфектно смазана машина, защото имат страхотен треньор, който сплотява момчета и ги прави като семейство. Един Владо Николов, който макар на 38 години,  играеше сякаш бе на 20 и истински се раздаваше, докато печелеше точки. Не мога да пропусна и другите лъвове, които бяха на всичко готови, за да печелят. Един  Тодор Алексиев, който направи страхотни блокади. Един Виктор със страхотния си снаряд от сервиси и впечатляващи блокади срещу лидера на Франция  Ървин Нгапет. Великолепният Николай Пенчев, който израсна като стрела и игра като изключителен волейболист, макар това Европейско да бе изключително тежко за него в личен план, той изигра страхотни мачове. Друг от героите бе и Теди Салпаров, който спаси изключителни топки, и макар да получи разтежение, той стисна зъби и продължи  играта си. Не мога да подмина второто ни либеро Влади Иванов, който се включи заради контузията на Теди по същия начин. Каквито и думи и да напиша,  все ще са недостатъчни за нашите герои -  Георги Братоев, Теодор Тодоров, Мирослав Градинаров, Любо Агонцев. Може би щяхме да стигнем на върха, може би не ни достигна нещо много малко, но най-важното е, че тези „Българи, юнаци” накараха цял един народ да се обединени , да скандира техните имена, да затаи дъх във всеки един напрегнат миг и да съпреживее всичко, което става на терена като едно цяло.

 

С другото, което можем да се похвалим е, че България е страна, с която другите държави  трябва да се съобразяват. Да не ни подценяват, защото ние сме фактор във волейбола.

Искам да подчертая колко наши волейболисти играят в чужбина. Може би най-много от всички спортове. И показват както резултати в клубните отбори, така и в националния. За жалост може да имаме добър национален отбор, но нямаме силно клубно  първенство.

 

По време на Европейското първенство имаше и домакински мач от евроквалификациите на българския национален отбор  по футбол. Ако не сте гледали мача, на трибуните за жалост нямаше много фенове на футболната игра. Направете само сравнение между зала „Армеец” и Националния стадион „Васил Левски”. Изводите ги оставям на вас.

 

Макар и да завършихме на 4 място на Европейското първенство, за мен това е един истински успех. Малка държава като нашата може единствено да се гордее, че е завършила на това престижно място. Да победиш два пъти държава като Германия с по 3:0 гейма и по веднъж Чехия и Холандия, е изключително много. Да загубиш само на броени точки от победата срещу най-добрия отбор в света този сезон – Франция- говори много. Този мач не е загуба, а беше за всички нас една достойна битка. Да, загубихме на малкия финал от Италия, но нищо лошо не можем да кажем за нашите волейболисти. Те се бориха докрай и завършиха с достойнство представянето си на първенството.

 

Помислете дали нашите футболни или пък баскетболни национали имат шансове за подобно представяне на европейско или световно ниво, както се представиха волейболистите ни.

 

Но щом националният ни отбор по волейбол може да стигне на подобно ниво, това означава, че не е невъзможно и другите ни отборни спортове като баскетбол и футбол да се представят подобаващо. Трябва да се замислят и да вземат пример от тях. Аз се надявам и вярвам, че след години и те ще ни карат да се гордеем.

 

След всичко написано искам да кажа едно благодаря на нашите волейболисти, които постигнаха това, което много държавници и политици за последните години не успяха да направят. Нашите лъвове обединиха българския народ като едно цяло и го накараха да повярва в себе си. Всъщност това е нашата най-голяма победа!"

 

Автор:  Димитър Копаранов, ученик,15 години
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Европейско първенство волейбол 2015 мъже, Конкурс за най-добър коментар
Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини