Дъщерите на Евгени Иванов - Пушката поемат по стъпките на баща си в спорта (видео)


Дъщерите на Евгени Иванов - Пушката поемат по стъпките на баща си в спорта (видео)
02-07-2020 17:00 | BGvolleyball.com

 

Цялото семейство на бившия волейболен национал Евгени Иванов-Пушката е свързано със спорта. В актива си той има внушителните 233 мача с мъжки отбор на България. Световен шампион за младежи, бронзов медалист от Световното първенство в Токио през 2006-а година, записал е в биографията си и четвърто място в Европейското първенство в Атина през 1995-а година и трето място в Световната купа през 2007-а година. Най-големите победи в живота му обаче са двете му дъщери: Сара и Симона, които поемат по неговите стъпки в спорта.

 

 Двете му дъщери играят волейбол и помагат на майка си Маруся, която е специалист по гръбначни изкривявания. Тя е създател на лечебната гимнастика Heal Fit, която съчетава двигателни техники и дихателни упражнения, отговорни за правилната стойка, контрола и гъвкавостта на мускулатурата. На нейните групови занимания идват цели семейства.

 

"Това, което прави майка ми, е много интересно и ново”, разказа в предаването „Преди обед” по bTV по-голямата й дъщеря Сара, която вървеше по стъпките на баща си, но вече е спряла с волейбола.

 

"В края на трети клас тя настоя да я запиша на тренировки, а аз не исках, макар че буквално беше израснала в залите. В седми клас решихме след дълги обсъждания да я изпратим в спортното училище в Пловдив, тъй като в последните години Марица разви много женския си волейбол. Иначе нямаше как в друго училище да съчетава уроците с 5-часовите тренировки всеки ден”, разказа Пушката.

 

"Аз от малка съм самостоятелна, така че тази раздяла от родителите не ми тежеше толкова много. След 7 години волейбол, обаче се отказах, защото не издържах на голямото физическо и психическо натоварване”, обясни 182-сантиметровото момиче.

 

Във волейболната зала остава сестра й Симона, която сподели: "Не искам професионална кариера, тренирам за дисциплина, забавление и здраве”.

 

Баща им Евгени Иванов пък се завърна в управлението на волейбола след 3-годишно отсъствие. Преди напускането си на федерацията той отговаряше за мъжката Суперлига, а сега ще бъде изпълнителен директор на новата структура за детско-юношески волейбол. 

 

"Предизвикателството е голямо, защото наред с другите проблеми, ни липсва и човешки ресурс. Децата предпочитат да си стоят вкъщи, вместо да се изпотят в залата”, каза 48-годишният Иванов.

 

Той добави, че много обича да пътува с жена си и децата, но това лято още не са решили дали, кога и къде ще ходят на море.

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Евгени Иванов, Маруся Иванова
Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини