Волейболистки от Перун шампионки след маратон в зала и на пясъка


Волейболистки от Перун шампионки след маратон в зала и на пясъка
07-07-2020 11:00 | Ани Колева

Волейболистки от ВК Перун (Варна) показаха, че всичко е възможно и станаха шампионки след като отбелязаха двудневен маратон с мачове едновременно в зала и на пясъка. Това се случи след като две важни спортни събития за Перун се проведоха по едно и също време във Варна и в Албена.

 

Допълнителният турнир от група Ж за девойки под 20 години, който бе възможност за класиране на отбора на Перун на държавните финали по волейбол съвпадна с VIII фестивал на „Олимпийски надежди“ на КК Албена. Волейболистките трябваше да представят Перун и на двете събития едновременно, като те не се поколебаха да го сторят. Четири момичета направиха истински маратон между Варна и Албена, но участваха и на двете места!

 

 

 

Нещо повече. Те направиха истинско геройство, като Дарина Кондова и Мария Игнатова спечелиха първо място в турнира по плажен волейбол "Олимпийски надежди" в курортен комплекс "Албена". В турнира като втора двойка участваха и съотборничките им Цветелина Лозанова и Михаела Иванова. За двата дни четирите момичета изиграха четири мача в Албина и три мача в залата на Първа английска гимназия.

 

 

Други две момичета от клуба – София Гаврилова и Антония Николова играха на финал в Албена. Те от началото на годината водят подготовка само на пясък в новооткритата зала за плажни спортове във Варна.

 

„В Перун съчетаваме успешно волейбола в зала и плажния волейбол. В клуба работят двама треньори по плажен волейбол с подрастващи - Милен Стоянов и Стефани Кьосева, като Милен Стоянов тренира и женската двойка Кьосева – Александрова. Желанието на клуба е да има още един треньор по плажен волейбол“, комeнтира за BGvolleyball.com шефът на ВК Перун Пламен Николов.

 

„Всички финансови разходи в клуба (заплати, спортен календар и т.н,  се поемат от мениджъра на клуба, отговарящ за плажният волейбол - Георги Банчев“, допълни още Николов.

 

 

„Мисля, че нашият начин на работа е пример, който доказва, че при желание във всеки един  клуб в България, плажният волейбол може да бъде не по малък приоритет от волейбола в зала. Моето мнение е, че спазвайки Закона за спорта и Устава на БФВ, всеки един клуб може да участва още това лято със свои състезатели в първенствата за мъже , жени и подрастващи организирани от Комисията по плажен волейбол към БФВ, където всеки състезател ще има индивидуален рейтинг. Това може да е едно начало на по голяма активност от страна плажни волейболисти, треньори, клубове, инвеститори, харесващи този спорт, общини малки и големи в цяла България, държавни спортни  институции в лицето на министерството на спорта и комисията отговаряща за спорта към народното събрание. Едва тогава този олимпийски спорт в България ще има и своите състезатели, класирали се за Олимпиада.“, завърши Пламен Николов.

 

Снимки от двете събития можете да видите тук.


 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини