Нов протокол на провеждане на двубоите в руската Суперлига


Нов протокол на провеждане на двубоите в руската Суперлига
31-07-2020 15:30 | BGvolleyball.com

 

Много промени в провеждането на двубоите в руската Суперлига се въвеждат от новия сезон като последствие на пандемията от коронавирус. От Руската федерация по волейбол (VFV) ще следят за спазването на новите правила, които са уредени в специален документ. 

 

Ето за какво става въпрос: 

 

Залите да бъдат запълнение на 10% от капацитета си. В някои малки зали, в които може да влязат не повече от 100 зрители (при дистанция от най-малко 1,5 - 2 метра) дори се изискват маски и ръкавици. Преди да влязатв съоръженията, феновете трябва да измерват телесната си температура с безконтактен термометър на входа. Хората с повишена телесна температура (37 ° C или повече) или със симптоми на COVID-19 няма да бъдат допускани. Флакони с дезинфектанти трябва да бъдат монтирани в залите.

 

Регламентите забраняват продажбата на хранителни продукти около спортните зали, с изключение на бутилирана вода. 


Теренът се разглежда като "чиста зона", както и зоната, в която ще бъдат разположени волейболистите, съдиите, медицинските лица, охраната, служителите на антидопинговите агенции, операторите на системата за видеоповторение, подавачите на топки, телевизионните оператори, фотографите, журналистите и т.н. Всички те ще трябва да представят отрицателни PCR тестове преди мачовете и им е забранено да напускат „чистата зона“ по време на срещите. Церемониите преди мач също ще се променят.


Съдиите и играчите излизат ще излязат на полето отделно. Няма да има ръкостискане между съперници, както и размяна на сувенири и отборни снимки. Освен това всички присъстващи в залата трябва да носят маски и ръкавици. Състезателите имат право да ги свалят по време на загрявката и по време на мача, а съдиите след края на загрявката. Всички топки трябва да бъдат дезинфекцирани преди и след срещите, както и по време на почивките. Дори в съблекалните е разпоредено спазването на социална дистанция. 


На клубовете се препоръчва да използват чартърни полети за пътуване до дестинациите, където се играят мачовете и да резервират цял ​​хотел или етаж за себе си, за да избегнат контакт с други гости на хотела. Препоръчва се комуникацията на играчите и треньорите с журналистите да се осъществява с помощта на видеоконференции или телефони. Не са позволени интервютата и видеозаснемането в залите и коридорите им, както и в съблекалните на отборите.

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: волейбол, Русия, коронавирус, пандемия
Коментари
няма мачове
Други новини