От конкурса на FMG: Време е за медал с по-благороден метал


От конкурса на FMG: Време е за медал с по-благороден метал
Снимка: BGvolleyball.com/lap.bg
21-12-2015 14:33

 

На редакционната ни поща пристигна коментар за конкурса на Free Media Group за "Най-добър коментар". Авторът е написал текст за волейболните ни национали, след като стана ясно, че България с Италия ще бъде домакин на Световното първенство през 2018-та година.

Ето и самият коментар, които ти предлагаме без редакторска намеса:

 


През 2018 година България ще организира световно по волейбол съвместно  с Италия. Ситуацията е повторение на Евро 2015, когато отново тези две държави заедно организираха европейско първенство на много високо организационно ниво. Световната федерация е оценила гладкото му протичане и отново гласува доверие на България.

Двете страни спечелиха надпреварата в силната конкуренция на САЩ, Иран и обща кандидатура на Германия и Полша. Четири български града ще приемат мачовете – София, Русе, Варна и Пловдив, за разлика от Европейското, което беше само в София. От построяването на зала Арена Армеец родината ни е била домакин на Световната лига, на олимпийска квалификация за Лондон 2012, която спечелихме, на европейско, а сега и на световно.

Това показва, че когато има материална база, желание и много работа, нещата могат да се случат, нека не се залъгваме, без зала Арена Армеец, България нямаше никакъв шанс да организира подобни събития. Наскоро се построиха нови зали в Русе и Пловдив, които също ще  приемат мачове от толкова висок ранг, а имаме и не лоша зала във Варна, където националният отбор играеше мачовете си преди.

Световното е много добра новина за всички в България свързани с волейбола, ще дойдат някой от най-големите световни звезди в този спорт. Ще има приходи, които могат да се вложат в още зали и като цяло за развитие на детско-юношеския волейбол, току-виж от там излязъл следващия Казийски.

Не трябва да натоварваме отбора с големи очаквания, но си  имаме своите шансове, винаги сме били нежелан и неудобен съперник за всеки. На Световното няма да има период на климатизация с часово време, няма да има дълги уморителни пътувания, а с мощната домакинска подкрепа на публиката националният ни отбор може да надскочи себе си и да вземе нещо повече от този пуст полуфинал.

Трябва ни един човек, който да поведе отбора, т.нар. „гореща ръка“, играч, който да завърши гейм или да направи решаваща точка. За съжаление тогава „професор“ Владимир Николов вероятно няма да играе вече, Матей едва ли ще се върне и ни остава да вярваме, че Цецо Соколов е човекът, който ще свърши тази работа. Като класа и хъс той се доближава до тях двамата.

С Пламен Константинов като треньор, с опитни играчи като Теди Салпаров, Андрей Жеков, Тодор Алексиев, Виктор Йосифов и млади надъхани играчи, отборът ни би бил заплаха за големите супер сили в този спорт.

Каквото и да случи, те си остават герои, донесли ни толкова много радости, защото винаги играят със сърце, хъс и дават 100% от себе си, а не като един друг масов спорт у нас, в който националния отбор вече не предизвиква никакви чувства във феновете.

Волейболът е отличникът на българския спорт, дано на Световното и турнирите преди него отборът ни донесе някой медал, различен от бронзовия...

Автор: Николай Кирилов


---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Конкурс за най-добър коментар
Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини