Шок и ужас? Не, но има ли хоризонт пред ЦСКА?


Шок и ужас? Не, но има ли хоризонт пред ЦСКА?
01-04-2021 14:15 | dsport.bg

 

Шок и ужас! Така реагираха някои преди дни относно съгласието на Александър Попов да поеме волейболния Хебър в борбата за шампионската титла. 

 

„Ама как, той е ЦСКА?!“, това пък допълваха други. Не, това не е шок и ужас защото Попов реално си взе месец отпуск от червените, за да се опита да изведе тима от Пазарджик до златото, а полуфиналите стартират след часове. Истината е, че още преди седмици той е бил поканен да застане начело на Хебър, отказал е от вярност към ЦСКА. Но случилото се с Драган Иванов е променило нещата и може би от колегиалност и човечност Попов се съгласи, но само за месец.

 

Не, не е шоу и ужас, че треньор започнал сезона с един отбор, ще го завърши с друг. Но тук все пак говорим за Александър Попов – рекордьорът. Той поема мъжкия отбор на ВК ЦСКА през вече доста далечната 1998-ма и не бе обличал друг освен червения анцуг 23 години до преди дни. Ако в началото е имал треньорски амбиции и е бил съсредоточен в тази професия, то последните 15-тина години освен наставник в зала „Васил Симов“ той е още възпитател, директор, нерядко спонсор, администратор, подкрепа, пример и т.н. 

 

 

Следващият месец ще е по-различен за Попов не само защото ще е начело на Хебър, а защото ще може да е само на вълна волейбол и тактика. За първи път от години няма да мисли за мачовете наравно със заплати, ток, парно, наем и административни дела. Но този месец ще свърши и после? А дали отиването на Александър Попов за месец в Хебър пробуди леко червените волейболни среди и дали не е сигнална ракета за нещо друго? Да не дойде истинският шок и ужас, ако той хвърли кърпата, ако остави житейската, професионална и лична кауза ЦСКА? 

 

Зетят на Аспарух Никодимов е кален в стотиците битки в името на червения волейбол, но дали има още сили? Защото от 2, 5, 7, 9 и дори 12 години по това време слуша едно и също и май вече е готов на крайни действия. След месец да не стане така, че един от най-титулуваните клубове и школа дала стотици играчи може да изчезне от картата? Има ли бъдеще и хоризонт за ЦСКА? Това е въпросът! Не мога да изброя колко вече станаха по-големите и малките спонсори, които минаха през ВК ЦСКА последните 10-тина години и благодарение, на които Попов закърпваше положението. Стотици се включваха, други се възползваха от „100 сърца за ЦСКА“, но дали още ги има онези 100 сърца, които да бият за волейбола в червено? Защото най-големият проблем за Попов и ЦСКА е домът! 

 


Дузина години изтекоха, а образцов дом няма. При последните евроуспехи в червено темата за залата бе болна защото ЦСКА домакинства дори чак в Самоков. Заговори се залата символ „Васил Симов“ да бъде ремонтирана, също за план за ново съоръжение. Чуха се десетки варианти като под наем, неопределен статут, бутане, освежаване, реновиране, първо изместване после катинар на „Армеец“, планове за терените на „Червено знаме“, аренда... Дойдоха фирми, които бяха готови да инвестират (заговори се за 400 000лв) за ремонт или нов комплекс, но обещанията за разрешения, концесия, терен и програми не стигнаха до входиране и решение за дома няма. Но сега май вече липсват варианти и ако няма разрешение къде ще тренират червените волейболисти за новия сезон, то ще настъпи шок и ужас. След месец когато се върне от Пазарджик в София, да не писне на Александър Попов и ако няма хоризонт пред него и ЦСКА, да не приключи всичко и да излязат заглавия като „Шок и ужас! Край на ВК ЦСКА“. 
 
PS: Преди две години когато в dsport направихме поредица за треньорите рекордьори в българския спорт Александър Попов сподели: „Начинът да се задържиш на едно място като ЦСКА е да умееш да правиш компромиси, но не компромиси с личността си, а в личен план! Още колко години ще продължавам?! Не съумявам да погледна много ходове напред защото ситуацията е много динамична. Аз си върша работата, ако продължавам да я върша, ако имам удоволствието, ако ме търпят близки, състезатели и клуб, защо не?! Ако загубя мотив, визия, имам други приоритети, защо не?! Аз съм под 50 години съм и мога да се реализирам в други области“...

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини