Диян Боюклиев: Надявам се да направим пълноценна подготовка за Евроволей 2021


Диян Боюклиев: Надявам се да направим пълноценна подготовка за Евроволей 2021
09-05-2021 21:30 | BGvolleyball.com

 

Националният отбор на България за девойки под 16 години спечели като домакин група В от европейските квалификации и се класира за ЕвроВолей 2021 в Унгария и Словакия. Старши-треньорът Диян Боюкиев изрази задоволството си от постигнатия успех и заяви, че този турнир е послужил да се види върху какво има да се работи преди спора за титлата в Европа.

 

Честита победа! Преди втория мач казахте, че излизате за категоричен успех срещу Финландия. Направихте го. Доволен ли сте?

Благодаря. Доволен съм естествено. Не дадохме на съперника да противодейства. Може би в началато на мача имаше леко подценяване. Но и двата отбора - Естония и Финландия, играха значително по-добре срещу нас, отколкото в мача помежду им. А и като първи двубой може би от напрежение не се представиха толкова добре, както сега. Важното е, че нашите момичета издържаха, показаха какво могат. Естествено имаме резерви в някои елементи. Хубвото е, че видяхме върху какво трябва да работим преди Европейското първенсто.

 

 

Върху какво трябва работите?

Може би върху синхрона в играта в центъра. Също така върху посрещането. Но предвид, че е женски волейбол и са девойки, това са винаги най-големите проблеми, особено в България. Нищо ново, но смятам, че до Европейското първенство ще успеем да се справим.

 

 

На миналата квалификация концентрацията малко ни куцаше. Сега може ли да се каже, че е на по-добро ниво?

 Тогава играхме срещу доста по-сериозни отбори. Да, може би ни липсваше концентрация, малшанс и класа. Но да не забравяме, че Турция и Сърбия при жените са сред най-добрите в света. И не само женските отбори, а и при девойките. Така че двата турнира не могат да се сравняват, но определено имаме напредък в много неща.

 

 

Какво си пожелавате за европейското и какви са ви амбициите?

Най-напред си пожелавам момичатата да са здрави и да направим една пълноценна подготовка. Амбиции естествено има, но ще ги запазим за нас. Г-н Ганев събра отбора, поздрави момичетата, но смятам, че трябва да си остане за нас какво си говорихме.

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини