Силвано Пранди: Младите волейболисти могат да се учат от Цветан Соколов


Силвано Пранди: Младите волейболисти могат да се учат от Цветан Соколов
19-05-2021 20:22 | BGvolleyball.com

 

Старши треньорът на мъжкия национален отбор на България Силвано Пранди даде интервю за официалния сайт на БФВолейбол ден преди заминаването на приятелски турнир в Словения.

 

Дни преди старта във Волейболната лига на нациите каква е атмосферата в отбора?

 

Няма отбор, който не иска да участва в това състезание. То е едно от най-добрите в света. Тук идват най-силните отбори с най-силните играчи. Много сме въодушевени, че отново ще се състезаваме. Нека видим какво ни е нивото. Работим здраво да бъдещето и целта е да подобряваме. Интересно е. Ще видим къде сме и какво трябва да подобрим. От три седмици тренираме и нямаме никакви проблеми. Ще излезем с най-добрите ни състезатели. Единствено Тодор Скримов трябва да остане в България заради семейни проблеми. Всички останали са на линия и разчитам на тях.

 

До колко отсъствието му ще се отрази?

 

Не мисля, че ще се отрази. Имаме много други възможности.

 

Ще разчитаме на изключително млади волейболисти. Ще окаже ли това влияние?

 

Аз очаквам те да покажат, че са пораснали и да дадат най-доброто от себе си. Едно е да си силен в клубния тим, друго е в националния отбор. Под ръководството на Цветан Соколов могат да се учат и израстват.

 

 

Радослав Парапунов ще е втори диагонал, заедно с Цецо Соколов. Вашето мнение за младия шампион от колежанското първенство на САЩ?

 

Парапунов е направил няколко тренировки с нас. Искам да се адаптира съм отбора. Сигурен съм, че ще покаже своите качества. В България трябва да намерим друг като Соколов. През последните три години изпробвах много различни варианти. Сега отново ще видя други състезатели. Гледаме най-добрите и им даваме шанс. Парапунов е един от хората, които ще получат възможност да покажат колко са добри.

 

Тимът заминава за приятелски турнир в Словения с домакините и Сърбия. Достатъчни ли са тези контроли преди Лигата?

 

Никога не е достатъчно, но е и единственото, което можем да практикуваме в момента. Това обаче не е проблем само на България, а и на всеки друг, който участва във Волейболната лига на нациите. Това е първото състезание и се готвим за него. На теория няма как да е достатъчно, но всъщност е. Най-важното е, че започваме отново да играем.

 

Смятате ли, че участниците на олимпийските игри ще се хвърлят максимално в Лигата?

 

Тези отбори използват Лигата на нациите, за да се подготвят за Токио. Бразилия, Аржентина, Франция, Русия, Полша – всички идват с най-добрите си волейболисти. И съм сигурен, че по никакъв начин няма да се пазят.

 

 

Внася ли успокоение факта, че няма да има изпадащи?

 

За нашия отбор най-важното е, че ще участваме в голямо състезание и ще се срещнем срещу най-добрите в света. Безценна е тази ситуация. От нея можем само да се подобрим. Всеки млад волейболист, който живее един месец с другите, ще натрупа увереност и желание да се надскочи.

 

Какви са амбициите ви за класиране?

 

Амбицията е да се състезаваме. Да сме на едно ниво с останалите. В турнира ще участват 6-7 от най-силните отбори в света. Трябва да се сборим с тях. До къде ще стигнем ще видим.

 

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини