Възходящата година на Тренто


Възходящата година на Тренто
02-01-2016 14:00

След шампионската титла във водения от Радостин Стойчев клуб поставят основите на нов проект, със средна възраст 24 години 

 

Една година във възходяща линия. Всичко започна с един отбор, който малко изненадващо през януари достигна финал за Купата на Италия, а след това триумфира с титлата на страната. За Диатек Трентино 2015-та година бе доста по-розова от прогнозите 365 дни по-рано, с три финала (първенство, купа на Италия и купа на ЦЕВ) и рекорд по брой спечелени мачове. "Тази астрономическа година", разказва Радостин Стойчев, треньор на тима - бе разделена на две части, които бяха доста различни за нас. Работата, която свършихме през миналия сезон, ни позволи да имаме положителни резултати по-нататък, като именно спечелването на титлата. Сега обаче новият сезон е много различен: средна възраст 24 години и доста елементи за изграждане, за да се поставят основите на нов, тригодишен проект".

НАПУСНАЛИ

Сменят се главните герои, като от Казийски и Бирарели се премина на Урнаут, Ван Де Воорде и Антонов. "Има прецизна линия, която се спазва при взимането на решенията в клуба. Преди да вземем някой състезател, го оценяваме преди всичко от човешка гледна точка. Защото на първо място трябва да изградим един колектив, който постепенно с много усърдие, да израства и да се подобрява през сезона. В Тренто винаги е било така. Ясно е, че за да играеш при нас, трябва да имаш определени качества, но всеки състезател трябва да притежава и следното: желание за раздаване и напредване, работейки много. Защото само работата накрая носи успехите. Разбира се, случва се в живота да сбъркаш преценката си за някой човек и за щастие, на нас това ни се случи малко пъти през последните години", допълва още Радо Стойчев.

НАРАВНО

Тренто спечели 75 точки от 1 януари 2015 до края на годината, актив, като този на Модена, но с една победа повече, ако отчетем плейофите, които донесоха четвъртата титла на Трентино. През последните дни на здрави тренировки (отсъстват само Братоев и Ван Де Воорде), българският треньор може да прави това, което искаше, но за което нямаше време. "През 2016-та искам само много здраве за всички. И след това да подобрим нашата игра. Резултатите засега са добри, но можем повече от показаното до момента. Да, победихме вече Чивитанова и Модена, но все още тези два отбора имат нещо повече от нас. Дразня се, когато нямаме достатъчно време, за да се подготвим за даден мач, защото състезателите са по-ценни, отколкото резултатите. Ако имаш някой със силен сервис или който забива над блокадата, ще спечелиш. А подготовката преди мач е много важна, като тя започва от обща работа, а след това се определя от стила на съперника. Преди да изиграеш даден мач, трябва да си представиш как съперника ти ще реагира на твоя избор, за да имаш яснота как да действаш по-бързо от него", завършва Стойчев.

Никола Балдо,
"Гадзета дело Спорт"


---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Италия мъже, Радостин Стойчев
Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини