Красимир Георгиев: Връщам се във Франция, за да повторя успеха си с Рен


Красимир Георгиев: Връщам се във Франция, за да повторя успеха си с Рен
27-06-2021 20:30 | Малинка Димитрова

 

Българският център Красимир Георгиев ще играе за шампиона на Франция Кан през новия сезон 2021/2022. Там 26-годишният волейболист ще бъде съотборник със звезди като Кристиан Фром и Габриеле Нели, които са част от суперсъстава. 

 

Амбициран да преследва нови и нови успехи и отличия, като това в Египет в началото на месеца, Краси няма търпение да започне тренировки с новия си тим. Какво друго го е мотивирало да приеме предложението на 10-кратния френски първенец, удовлетворен ли е от представянето си в северноафриканската държава, научил ли е арабски, и още - прочетете в специалното интервю за BGvolleyball.com

 

 

 

Ще играеш за френския шампион. С какво те спечели отборът?

 

Спечели ме това, че отборът е с големи амбиции, ще вземе участие в Шампионска лига и иска да се представи добре, както в групите така и във френското първенство. Винаги съм харесвал отбори, които имат точни и ясни поставени цели. Освен това много харесвам града и залата е една от най-хубавите в цяла Франция.

 

 

 Неотдавна каза, че искаш да се върнеш във Франция - там ли беше най-хубавото ти време в чужбина?

 

Когато играх за Рен, направих много добър сезон, станах центъра с най-много точкови блокади в редовния сезон. Затова искам да се върна във Франция, за да повторя успеха си. Във всички държави съм се чувствал добре защото в отборите, в които съм играл са били с добра организация.

 

 

 

Твои съотборници ще бъдат имена като Кристиан Фром и Габриеле Нели. Познаваш ли ги като състезатели?

 

Играл съм срещу Фром с националния отбор, а срещу Нели, когато се състезавах с Равена. И двамата са класни волейболисти и нямам търпение да сме рамо до рамо на игрището. 

 

 

Какви са амбициите ти с Кан?

 

Техните и моите амбиции се препокриват. Да повторим успеха им от миналата година в първенството и да се представим добре в Шампионска лига.

 

 

Прекара доста успешен сезон в Египет. Удовлетворен ли си от постигнатото?

 

Сезонът беше доста дълъг, но приятен. Радвам се, че успяхме да станем шампиони, но остава лека горчилка от загубата на Купата. 

 

 

Спечелихте титлата, играхте за Купата, но завършихте на второ място. Какво не ви достигна?

 

За Kупата не ни достигна малко късмет, съперникът ни игра на едно постоянно ниво в този мач, а ние не можахме да задържим нашето и затова ни победиха с 3:2, напълно заслужено.

 

 

За тези четири месеца успя ли да научиш поне малко арабски?

 

 Успях да науча посоките и да си поискам вода. 

 

 

Сближи ли се с някой от съотборниците ти в Ал Ахли?

 

Всички бяха топлосърдечни и приятелски настроени. Нямам съотборник, с който да не съм се разбирал, с всички се шегувахме и беше много забавно. 

 

 

Как ти се отрази местната култура? Кое те впечатли най-много?

 

Местната култура като чужденец не ми се отрази - те винаги се съобразяваха с мен, както и аз с техните обичаи. Много съм впечатлен от тяхната религиозност и това, че поставят религията на първо място.

 

 

Би ли се върнал отново там някой ден (или в подобно първенство)?

 

Да, но бих играл само за Ал-Ахли. 

 

 

А би ли играл отново за ЦСКА?

 

Разбира се, за ЦСКА бих играл винаги. Радвам се ,че най-накрая има лъч светлина в лицето на новия спонсор за най-великия клуб в България.

 

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини