Светослав Станков: Трансферът в Полша бе най-доброто за мен решение


Светослав Станков: Трансферът в Полша бе най-доброто за мен решение

Снимка: Архив. 

01-07-2021 11:24 | Малинка Димитрова

 

Младият национал и капитан на Марек Юнион-Ивкони (Дупница) Светослав Станков продължава кариерата си в Полша. Разпределителят ще играе като преотстъпен за една година във втородивизионния Бенджин след няколко сезона в дупнишкия тим. 

 

Какво сподели плеймейкърът за трансфера си, какви са амбициите му с новия тим, как оценява представянето си с "лъвовете" в Лигата на нациите - ще разберете в специалното интервю за BGvolleyball.com 


 

 

Равносметката  ти  за  времето  прекарано  в  Марек  Юнион-Ивкони? Защо реши да смениш посоката? 

 

Играх пет сезона в Марек - там се научих да играя волейбол на добро ниво, натрупах доста опит. Затова мисля, че следващата крачка в моето развитие е да продължа да играя в чужбина.


Други отбори отправяли ли са предложения към теб? Какво те накара да приемеш предложението на Бенджин?

Да, имах и други оферти от чужбина, но предложението на Бенджин беше най-оптималното за мен решение. Също така един от факторите за подписването ми беше, че отборът е с амбиции за изкачване в първата лига. 

 


Амбициите ти за новия сезон?

Амбициите ми са да продължа да вървя нагоре, да играя добър волейбол, както аз, така и целият отбор. Искам да спечелим първенството.


Как оценяваш представянето си с националния отбор? 


С оглед на цялостното ни представяне, смятам, че можеше да се справим много по-добре. Но, от друга страна, беше ползотворно за нас - младите. Дава ни се шанс да прегорим вътре и да натрупаме малко опит и самочувствие.

 Какво бе за теб участието на голям форум като Лигата на нациите?

Участието ми на този форум беше много ценно не само за мен, но и за останалите млади момчета. Имахме възможността да се докоснем до най-силните волейболисти и отбори в света.  

 

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Светослав Станков, Марек Юнион-Ивкони
Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини