Сашо Тодоров: Сигурен съм, че някое от тези деца ще стигне до женския национален отбор


Сашо Тодоров: Сигурен съм, че някое от тези деца ще стигне до женския национален отбор
05-07-2021 16:00 | Малинка Димитрова

 

Отборът на Любо Ганев-Автосвят (Русе) триумфира с титлата в държавното първенство по волейбол на България за момичета до 13 години. Младите волейболистки спечелиха първото място след дълги години борба, под ръководството на треньора, създал някои от най-високите състезатели като Любо Ганев, Цанко Цанков, Милена Ботева. След това Сашо Тодоров работи в Италия, където натрупва още опит, който при завръщането си споделя с младите и дава всичко от себе си за шлифоването на нови и нови таланти. 

 

Русенският клуб вече направи първите си крачки в големия волейбол. Самият Тодоров споделя, че вижда голямо бъдеще пред състезателките си и е въпрос на време някоя от тях да влезе в националните гарнитури на България. 

 

Какво още каза специалистът пред BGvolleyball.com след успеха на тима си, прочетете в следващите редове: 

 

 

"Годината беше много трудна, с децата преодоляхме много препятствия, много работихме. С тези деца съм започнал от първи-втори клас - били сме на финали за мини волей, миналата година пропуснахме. Тази година децата се реализираха по един наистина блестящ начин. Постигнаха последователно десет победи, в които загубиха само два гейма. 

 

 

 Успехите над големите отбори ни беше амбицията, защото имаше създадено мнение, че работя само индивидуално - исках да покажа, че може да се работи и с отбор. Момичетата играха както никой друг отбор, изключително съвременен волейбол. Това даде резултат." 

 

"За следващия сезон нещата зависят изцяло от отношението към клуба от страна на общината. До този момент не бях взел и един лев от федерацията, министерството или от общината. Сега вече обърнаха лице и към мен, смятам, че ще ни приемат. По една програма дадоха малко пари, мисля, че ще става по-добре. Желанието ми е и догодина да продължа - имам по 3-4 отбора, искам да участват в държавните финали. Проблемът е, че нямам права, защото министерството на спорта не одобрява нито една треньорска школа - правата, които съм добил в България и Италия", добави специалистът. 

 

 

"Гордея се с постигнатото - и двете деца, които спечелиха индивидуални награди - за MVP и най-добър разпределител, са такива, за които България може да мечтае. На 13 години ръст от 182 см, сигурен съм, че един ден ще влязат в национален отбор и ще бъдат фактор. Имам и друга състезателка, набор 2006, която в момента е в националния отбор и в Марица, друга - в Казанлък. Проблемът е, че не можем да ги задържим, да им осигурим развитие и децата търсят поприще на други места", каза още Сашо Тодоров. 

 

 

"От 43 години се занимавам с треньорство. Създал съм от най-високите волейболисти - като започнем от Любо Ганев, Цанко Цанков, Милена Ботева (204 см). Тя направи кариера в Италия, стана топреализатор в Турция. 14 години съм работил в Италия", споделя за себе си треньорът. 

 

"Любо Ганев ни се обади, обеща да зарадва децата отново - обу ги с маратонки преди финалите. Да имаме положително отношение към личността Ганев, не президента - да не се бъркат нещата", завърши Тодоров. 

 

Мнение след финалите за BGvolleyball.com сподели и помощник-треньорът в клуба Христо Кирев, които е и баща на една от състезателките, донесли успеха. 

 

 

"Радостта ни е огромна! От няколко години гоним първото място, но тази година успяхме. Успяхме да победим всички отбори без загуба от първия кръг до Суперфинала. Имахме много добра подготовка и вярвахме, че ще успеем. Който познава Сашо Тодоров, знае на какво е способен! Има невероятен поглед върху играта и учи децата ни на истински, класен и красив волейбол! Ние, родителите, и спонсорът Автосвят му вярваме и го подкрепяме, и ще го подкрепяме и занапред. Мисля, че отборът ни тепърва ще постига успехи."

 

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини