Брадли Гънтър: Камило Плачи ще привлече още повече вниманието на волейболния свят към Хебър


Брадли Гънтър: Камило Плачи ще привлече още повече вниманието на волейболния свят към Хебър
07-07-2021 10:00 | Малинка Димитрова

 

Шампионите от Хебър (Пазарджик) запазват острието си - канадският диагонал Брадли Гънтър, и за новия сезон 2021/2022 в Суперлигата. Най-резултатният играч на "тигрите" остава в Пазарджик за четвърта година.

 

Гънтър говори пред BGvolleyball.com за трансфера, предстоящата работа с бившия национален селекционер Камило Плачи, амбициите за новата състезателна година, както и за живота в Пазарджик. 

 

Ще прекараш четвъртия си пореден сезон в Хебър. Защо избра отново този отбор? 

 

Щастлив съм, че отново ще играя тук. Клубът е на много високо ниво и постигнахме чудесни резултати досега. Надявам се да се представим добре и в евротурнирите. Вярвам, че тимът ще става все по-добър и по-добър, благодарен съм, че съм част от него. 

 

Тимът ще бъде воден от Камило Плачи. Какво е за теб да работиш с такова утвърдено име във волейбола? 

 

Мисля, че е чудесно. Той ще допринесе много за развитието на отбора с опита му в различни клубове и национални отбори, ще използваме тактики и стратегии, които не са използвани в България. Присъствието му ще привлече вниманието на волейболния свят към нас - чудесна възможност, както за играчите, така и за клуба. 

 

 

Клубът направи страхотна селекция, привличайки редица класни имена в състава  - Виктор Йосифов, Теодор Салпаров, Якопо Масари. Познаваш ли ги, какви са твоите впечатления? 

 

Разбира се. Те са постигнали много в кариерите си и съм развълнуван от факта, че ще играя с тях. Те имат дългогодишен опит, който ще бъде в основата на стабилната ни игра.  

 

 

Кой от съотборниците ти ти е най-близък? 

 

През годините бях много близък с Венци Рагин и Александър Ляфтов, но за съжаление се разделихме с тях. Но това е спортът. Въпреки това, ние сме приятели и отделяме време да се виждаме. От останалите, близки са ми Теодор Тодоров, Николай Къртев и статистикът Айкут. Радвам се, че ще продължа да работя с тях. 

 

 

Какви са амбициите ти за предстоящия сезон? 

 

Миналата година бе доста интересна, но се надявам този сезон да играем пълноценно като отбор и да спечелим всичко, което може. Лично аз имам огромно желание да се изправя срещу големите европейски отбори и да се представя отлично. 

 

 

Харесва ли ти живота в Пазарджик? 

 

Животът в Пазарджик е хубав. Градът е малък, но с много приятни и добронамерени хора. Когато ходя на пазар, феновете ме поздравяват. В свободните дни с приятелката ми си правим разходки - в планините, пътуваме до Пловдив или София, или пък ходим на пикник.  

 

 

Мнението ти за представянето на канадския национален отбор във Волейболната лига на нациите? Можеше ли да е по-добре? 

 

Смятам, че можеше да се представят една идея по-добре, да се класират по-напред. Но знам, че са фокусирани върху Олимпийските игри, а Лигата на нациите им е послужила като отправна точка за това какво могат да поправят от гледна точка на състав, стратегии и грешки. Дано покажат най-доброто от себе си на Олимпиадата.  

 

 

Какво ще пожелаеш на феновете на Хебър? 

 

Да играеш без фенове определено не е приятно. Нямам търпение да видя всички отново в залата! 

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Брадли Гънтър, Хебър, Национална волейболна лига 2022 Суперлига, Камило Плачи, Шампионска лига волейбол 2022 мъже
Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини