Якопо Масари: Хебър е клуб хегемон, привлече ме селекцията и треньора


Якопо Масари: Хебър е клуб хегемон, привлече ме селекцията и треньора

Снимка: Архив. 

21-07-2021 10:30 | Малинка Димитрова

 

Шампионът в Суперлигата на България Хебър (Пазарджик) оформи звездна селекция за новия сезон в България и Европа. Сред новите попълнения е и италианският национал Якопо Масари

 

Посрещачът даде интервю специално за BGvolleyball.com, в което говори за трансфера, амбициите с "тигрите", опита в Лубе и  срещата с Цветан Соколов. Ето какво още сподели той: 

 

 

Имаш богат международен опит. Какво те накара да приемеш офертата на Хебър?

 

Исках да продължа "пътуването си" в чужбина, да играя и да печеля. Хебър в този си състав има страхотни цели и идвам тук, за да се опитам да ги постигна. 

 

 

Присъствието на сънародника ти Камило Плачи оказа ли влияние при избора?

 

Определено ми повлия - той ме потърси, а и е треньор с голям опит, така че не беше много трудно да взема решението. По време на преговорите разговарях с президента на клуба Александър Иванов и той ми направи много добро впечатление - имах основателни причини да избера Хебър. 

 

 

Какво знаеше за клуба, преди да подпишеш?

 

 Знаех, че това е един от най-добрите, от клубовете хегемони в България. 

 

 

Спечелил си всичко на клубно ниво, но за какво мечтаеш с Хебър?

 

Бих искал да постигна всички цели, които отборът си е поставил - една по една. И, със сигурност искам да продължим напред в Шампионската лига, което е много трудно, но точно поради тази причина е и много интересно и интригуващо. 

 

 

Как оценяваш шансовете на тима в Шампионската лига?

 

Имаме добри шансове в Шампионската лига. Лас Палмас е силен отбор, познавам някои от играчите. Мачовете вкъщи и факторът домакинство са много важни, така че ще трябва да дадем всичко от себе си и да вярваме във възможностите ни като отбор.  

 

 

В Лубе си играл с настоящия капитан на българския национален отбор - Цветан Соколов. Какво сподели той за България, и предполагаше ли, че някой ден ще дойдеш тук?

 

В периода, в който играх в Лубе, имах късмета да играя с велики играчи, истински шампиони, включително Соколов. През първата ми година в Лубе говорихме много и имахме добри отношения, бях впечатлен от факта, че той беше много близо до земята си. 

 

Мислил съм си за България, със сигурност през последните няколко години нивото на волейбола се е повишило. 

 

 

Прекара миналия сезон в Турция. Как ти се отрази местната култура?

 

Турската култура ме впечатли много, по много приятен начин. Беше напрегната година заради COVID-19, но имам прекрасни спомени за тази държава и преди всичко хората. Изградих силни връзки с много хора в Турция. Такива неща не бива да се приемат за даденост. 

 

 

Какво би искал да кажеш на феновете на Хебър?  

 

Искам да им кажа, че след една година мачове без публика ще бъде много специално да се върнем в залата, чувайки гласовете им. Затова тяхната подкрепа ще ни е нужна още повече. Надявам се, че ще можем да празнуваме заедно постигнатото. 

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини