Вижте шампионите в плажния волейбол на България за сезон 2021


Вижте шампионите в плажния волейбол на България за сезон 2021
15-08-2021 22:25 | BGvolleyball.com

 

Константин Митев и Димитър Калчев спечелиха титлата в Национална верига по плажен волейбол при мъжете за сезон 2021. При жените Стефани Кьосева и Екатерина Александрова защитиха титлата си от миналата година, като триумфират ссъ златото за втори пореден сезон.

 

Във финалния турнир, проведен на кортовете на Sofia Beach, Калчев и Митев спечелиха финала срещу Даниел Ал Атраш и Стефан Въртигов с 2:0.

 

 

„Още отпреди турнира всички твърдяха, че ние и Невен Нешев/Делчо Раев сме фаворити, но ние спечелихме един лесен мач и в следващия паднахме с 0:2. Взехме си поука и във всеки следващ мач играхме на кръв. От 15-годишен тренирам и играя срещу Коцето Митев, на няколко пъти искахме да пробваме заедно, но все не ставаше, за този турнир се получи и взехме титлата. Много съм доволен, научих много на този турнир, натрупах опит”, заяви след финала Димитър Калчев.

 

„Поздравявам Митко за първата му титла, той се научи да губи преди да печели. Радвам се, че бях част от този финал. На този турнир нямаше нито един лесен мач. Нашите съперници не би трябвало да се оплакват от регламента, а да си направят сметката как да изразходват по-добре силите си”, допълни Константин Митев.

 

 

 

 

При дамите Кьосева и Александрова спечелиха с 2:0 на финала срещу Дарина Киндова и Емилета Рачева.

 

„Много сме щастливи от този успех! Постигнахме го с много желание и мотивация. Работим доста добре заедно, въпреки че отскоро играем заедно. Все още имаме много да учим. За мен това е последното свободно лято защото завършвам висшето си образование и ще имам и други отговорности и ангажименти”, заяви Екатерина Александрова.

 

 

А преди титлите дойдоха изненадите, както при мъжете, така и при жените. На полуфиналите Калчев и Митев победиха Нешев/Раев с 2:1, а Ал Атраш и Въртигов отстраниха Николай Костов/Димитър Механджийски, също с 2:1.

 

На полуфиналите при дамите Кьосева/Александрова отстраниха Ирена Мишонова/Десислава Николова с 2:1, а Киндова/Рачева спечелиха срещу Вили Ценова/Рая Ценова с 2:0.

 

В мачовете за третото място победите взеха Нешев/Раев и Мишонова/Николова с 2:0 и 2:1.

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Национална верига по плажен волейбол 2021
Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини