Пламен Тодоров: Проблемите със залите не се поставят еднакво пред всички клубове


Пламен Тодоров: Проблемите със залите не се поставят еднакво пред всички клубове

Снимка: Архив. 

30-08-2021 17:35 | Малинка Димитрова

 

Новият формат на първенството ще даде повече стимул и мотивация на по-младите състезатели, смята специалистът 

 

Волейболистите на Ботев (Луковит) ще играят домакинските си мачове в Етрополе през новия сезон 2021/2022 в Суперлигата. Това стана ясно преди броени дни на старта на подготовката за втората кампания в елита. 

 

Как в Луковит възприемат темата с промяната на залата, ще се отрази ли по някакъв начин липсата на феновете, какви са очакванията за новия сезон и още, разкри играещият треньор на тима Пламен Тодоров в специално интервю за BGvolleyball.com

 

 

 

Стартирахте подготовката за новия сезон. Какви цели си поставяте?

 

Да, започнахме подготовката за предстоящия сезон. Целта, която си поставяме, е оставане в Суперлигата. Колкото по-предна позиция в класирането заемем, толкова по-добре би било за нас. 

 

 

Доколко изпълними смяташ, че са?

 

Въз основа на факта, че успяхме да запазим основните си състезатели и за новия сезон, смятам, че целите ни са абсолютно постижими. 

 

 

Можете ли вече да обявите новите попълнения?

 

Към настоящия момент сме в преговори със състезатели от други клубове. На по-късен етап ще обявим имената на целия състав, когато селекцията вече ще е напълно завършена. 

 

 

Предвиждат ли се контролни срещи и евентуални съперници за тях?

 

През септември и в началото на октомври плануваме контролни срещи и участие в турнири. Все още обаче е рано да съобщаваме дати и имена на отбори. 

 

 

Стана ясно, че няма да играете в собствената си зала, а в тази в Етрополе. Как възприемате този факт и защо се стигна до това решение?

 

По време на сезон 2020/2021 не сме имали проблеми, но поради настояване на представители на федерацията се налага да играем в Етрополе. Мисля, че не само нашата зала не отговаря до сантиметри на изискванията. Факт е, че тези проблеми не се поставят еднакво и така крайно пред всички клубове от Суперлигата. 

 

 

Сърцатите ви фенове няма да могат да бъдат с вас, както досега. Това доколко ще окаже влияние?

 

За голямо съжаление, поради този факт привържениците ни и големият брой подрастващи в клуба, които, разбира се, искат да подкрепят отбора, няма да имат тази възможност. Безспорно, подкрепата на феновете често решава развоя на мачовете. Присъствието им носи много положителни емоции за състезателите.  

 

 

Форматът в Суперлигата отново бе променен - мнението и очакванията ти за първенството?

 

Форматът и тази година е нов и е рано да даваме мнение за начина, по който ще протече. Всеки отбор ще трябва да даде всичко от себе си, за да защити позицията, към която се стреми. 

 

 

Ще се вдигне ли нивото на шампионата, или ще се запази досегашното?

 

По мое мнение, този формат ще даде възможност на всеки отбор да премери сили с всички отбори от Суперлигата. Това определено ще даде повече стимул и мотивация на по-младите състезатели и тяхното бъдещо израстване. 

 

 

Какво си пожелаваш?

 

За следващата година пожелавам на себе си, на всички мои състезатели, на нашите привърженици и на цялата волейболна общественост здраве, лични и професионални успехи и вяра в бъдещето.

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Пламен Тодоров, Ботев Луковит, Национална волейболна лига 2022 Суперлига
Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини