Виктор Йосифов: ВК Хебър бе една от основните причини да се прибера в България


Виктор Йосифов: ВК Хебър бе една от основните причини да се прибера в България
31-08-2021 14:45 | Ани Колева

 

Познавам отлично Камило Плачи и повечето от момчетата, ще направим добра спойка за новия сезон, коментира бившият национал

 

Бившият национал и доскорошен капитан на „лъвовете“ Виктор Йосифов се завърна в България след дълги години в едни от най-класните отбори в чужбина, като за новия сезон облича екипа на шампиона Хебър (Пазарджик). Централният блокировач заяви в интервю за BGvolleyball.com, че ВК Хебър е една от причините да продължи кариерата си на родна земя.

 

 

Защо избра Хебър за новия сезон?

Защото ме заинтригува проекта, който се прави в този клуб. Като основна причина мога да посоча хората, които бяха привлечени в щаба и селекцията, както и амбициите за предстоящия шампионат.

 

Как се чувстваш в България след дълги години в чуждите първенства?

Чувствам се много добре. Познавам отлично треньора Камило Плачи, а с повече от момчетата в състава сме играли заедно. По принцип имах идея да се прибера в България и ВК Хебър бе една от причините да го направя сега. Затова съм благодарен на ръководството на Хебър за предложението да бъда част от състава, както и на предложените условия. Благодарен съм за възможността да играя на едно много добро ниво у нас, не просто да играя някъде волейбол.

 

Вече от три седмици си в Пазарджик, какви са условията в клуба?

Първите ми впечатления са повече от добри. Смятам, че организацията е на доста добро ниво, не само за България, но и на европейско ниво. Условията са отлични. Нямаме никакви проблеми, работим нормално и се готвим за новия сезон.

 

 

Събрахте се четирима волейболисти от състава, завоювал четвъртото място на Олимпиадата в Лондон. Ще повлияе ли това за представянето ви в Европа?

Не знам дали ще повлияе. Но със сигулност на мен ми е приятно да бъда с тези момчета, да тренираме и да играем заедно в очакващите ни изпитания. Като прибавим и Камило Плачи, който също е с оновна заслуга да бъда тук, и който допринесе много за постигнатото в Лондон, смятам, че имаме предпоставки за едно добро представяне на европейска сцена. Още повече, че няма да имаме проблеми със спойката и окомплектоването на състава.

 

Имаш ли някакви впечатления за испанския Лас Палмас, който е първият съперник на Хебър в Шампионската лига?

Честно казано не. Разбрах, че има двама чужденци в отбора, но нищо повече засега. Но те са шампиони на Испания, смятам, че са доста приличен отбор. Тепърва ще ги наблюдаваме и разучаваме. Още сме в ранен етап на подготовката и засега сме съсредоточени върху нея.

 

А с оглед на селекцията, все пак смяташ ли, че можете да прескочите първия кръг?

Силно се надявам – да.

 

 

 

 

Влизаш ли вече във форма след почивката?

Чувствам сe добре физически. Естествено, трябва ми още известен период за да вляза в оптимална форма, но има достатъчно време за това. Важното е, че работим правилно и съм сигурен, че резултатите ще дойдат с времето, а за мачовете вече ще бъдем в добро игрово състояние.

 

 

Успя ли да се срещнеш вече с феновете на Хебър?

Не, засега все още не съм имал срещи с тях, но скоро и това ще стане. Знам за страхотната публика в Пазарджик, надявам се хората да имат възможност отново да идват в залата и да дават подкрепа на отбора.

 

Направи едно пожелание към феновете.

Пожелавам им да имат възможността да гледат на живо в зала „Васил Левски“ нашите изяви и да ни подкрепят. Да играем пред пълни трибуни, защото последните два сезона бяха малко странни. Да играеш без публика не е приятно, а тук в Пазарджик има невероятна атмосфера.

Приятели на волейбола, очакваме ви в залата!

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини