Пламен Шекерджиев: Удоволствие е, че съм редом с едни от най-класните волейболисти на България


Пламен Шекерджиев: Удоволствие е, че съм редом с едни от най-класните волейболисти на България
16-09-2021 11:40 | Ани Колева

 

Селекционерът Камило Плачи е страхотен специалист, държи на дисциплината и на най-малките детайли, заявява посрещачът на Хебър

 

Посрещачът Пламен Шекерджиев продължава с Хебър (Пазарджик) и за предстоящия шампионат в Суперлигата на България и на европейска сцена. Волейболистът посреща втория си сезон с шампионите с променена визия, която се изразява в редуциране на теглото, широка усмивка и много оптимизъм.

 

В интервю за BGvolleyball.com Пламен Шекерджиев заяви, че е щастлив от факта, че е под ръководството на Камило Плачи, както и, че ще играе редом с едни от най-големите имена на България, от които може много да научи.

 

 

 

Как върви подготовката?

Добре. Всички се влагаме в тренировъчния процес, стараем се да влизаме все повече във форма.

 

Имаш доста променена визия, редуцирал си теглото?

Да, така е. Свалих около 12 килограма, продължавам с промянта (усмихва се).

 

Как се случва този процес?

Известна доза лишения, повече тренировки, от всичко по-малко. Но това се случва почти всяко лято с всеки един спортист, който има проблеми с килограми, така че е нещо нормално.

 

 

Какво казва приятелката ти за промяната?

Нищо, вижда ме всеки ден, свикнала е. Забраних й да готви вкъщи, защото приготвя много вкусни ястия. Това се отразява също.

 

Тя как го възприе?

Подкрепя ме изцяло.

 

Оставаш за втора година в Хебър, защо?

Защото ми харесва тук. Клубът е на много високо европейско ниво. С прекрасни условия във всичко. Страхотен треньорски щаб и много класни играчи. Визирам старши треньора Камило Плачи и опитните състезатели Тодор Алексиев, Теодор Тодоров и новите попълнения  Виктор Йосифов и Теодор Салпаров. Това са играчи, които съм гледал по телевизията, подавал съм им топки като по-малък. Сега сме в един отбор и това е една от основните причини да съм в Пазарджик.

 

 

Учиш ли се от тях?

Да. Страхотно е да си около такива хора, защото научаваш много неща. Например как трябва да се държиш в игрището и извън него. Доста неща от кухнята, където другаде няма къде и от кого да разбереш. Слушаш истории от едно време, които са доста интересни. Хубаво е да съм съотборник с такива доказани имена.

 

А случвало ли се е да ти се скарат за нещо?

Разбира се. Но тук под скарване имам предвид, че това  е градивна критика, не  е нещо със злоба, или с лоши чувства. Всичко е с цел да не научат, защото искат да предадат своя опит на младите.

 

 

Да разбираме ли, че атмосферата е задружна и приятна?

Всички се познаваме. Атмосферата е много добра. Има едно- две нови момчета, но те са вече едни от нас. Навсякъде излизаме заедно, вечеряме заедно, забавляваме си, като едно семейство сме.

 

Няколко думи за Камило Плачи?

Страхотен специалист. Човек, който дължи много на диспициплината. Също така държи отборът да е подреден, всеки да си знае мястото и ролята. И не на последно място –много държи на малките детайли. Всичко трябва да  е перфектно направено. Това е човек, който не харесва да правим лесни грешки, което е също много положително.

 

Тази стриктност как се възприема от отбора?

Има момчета, които вече сме работили с подобна система като неговата, но има и такива, които за първи път се срещат с подобно нещо. Може би трябва още малко време да се стиковат нещата.

 

 

 

 

Твоите лични амбиции за сезона?

Да съм добре физически и да изиграя възможно най-много мачове.

 

Едно обръщение към феновете?

Много се надявам залата да се напълни, за жалост, не се знае дали това ще се случи скоро, но надеждите си остават. Пожелавам им да са здрави, да имат търпение  и в най-скоро време да влязат в залата. А ние да ги радваме с нашите изяви!

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Пламен Шекерджиев, Хебър, Национална волейболна лига 2022 Суперлига
Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини