Борислав Крачанов: Очакванията са да затвърдим позициите в България и Европа (видео)


Борислав Крачанов: Очакванията са да затвърдим позициите в България и Европа (видео)
16-09-2021 11:00

 

Новият старши треньор Марица (Пловдив) Борислав Крачанов даде интервю пред volleymaritza.bg.

 

Господин Крачанов, добре дошли в Марица. Как се стигна до вашето преминаване в клуба?

 

Искам да благодаря на ръководството на Марица, че ми даде възможност да се присъединя към този клуб. Това отборът с най-високо ниво в България и показа най-добри резултати за български клуб на европейската сцена. За мен е голямо удоволствие, че съм част от Марица. Отговорността е доста голяма.

 

Какви са очакванията за новия сезон?

 

Очакванията са да затвърдим позициите в България и Европа. Също така да внедрим в първия състав и младите състезателки от школата, които спечелиха бронзовите медали от Европейското първенство до 16 години.

 

Да разкажете няколко дни за вашата кариера.

 

Основно кариерата ми започна в Казанлък Волей (Казанлък). Първият ми сезон приключи преждевременно заради пандемията и останахме по-назад в крайното класиране, защото първенството беше прекратено. Във втория сезон успяхме да достигнем до исторически финал в НВЛ през миналия сезон и завършихме на второто място, след като загубихме финала от Марица. Преди това съм тренирал деца в ЦСКА (София).

 

Марица е най-успешният клуб в България в последните години. Какво видяхте, след като вече сте част от отбора?

 

На първо място организацията. Разполага отборът с по-голям щаб и функциите на всеки един треньор са съсредоточени върху задачите, които трябва да извърши. В другите клубове един човек се занимава с няколко неща, а тук не е така, а всеки е фокусиран върху това, което прави.

 

Кои отбори според Вас ще бъдат конкуренти на Марица през новия сезон в НВЛ?

 

Като отбори остават същите осем тима от миналия сезон. На този етап Казанлък Волей и ДКС Варна (Варна) направиха добра селекция. Мисля, че ще се получи по-интересен сезон от миналата година.

 

Предстои предизвикателството Шампионска лига, ще играете с най-добрите отбори.

 

На първо място е да покажем добър волейбол и да затвърдим традициите на клуба в Европа. Спрямо жребия ще мислим и по-глобално за крайни цели и извличане на максимума от това да играеш Шампионска лига. 

 

Какво ще си пожелаете?

 

Най-важно е всички да сме здрави и сезонът да протече нормално.

 

 

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини