Любо Ганев: Очакваме доклад от Пранди, но не бързамe


Любо Ганев: Очакваме доклад от Пранди, но не бързамe
23-09-2021 18:38

Съдбата на постовете на националните селекционери за мъже и жени по волейбол ще се реши в самия край на годината, като преди това се очаква и доклад от Силвано Пранди. Това заяви президентът на БФВ Любо Ганев.

 

Силвано Пранди, който водеше мъжкия ни състав, е много вероятно да не получи продължение на договора.

 

„Очакваме доклад от Пранди, но не бързаме - коментира Ганев. - Срок няма, но трябва да го представи до ноември. След това ще го изпратим на треньорския съвет, ще го обсъдим и тогава ще се събере Управителният съвет. Ще започнат и разговори с някои имена, които сега не искам да коментирам. Които и да са имената на селекционерите, поставените цели няма да се променят", категоричен е Ганев.

 

"Има момчета и момичета в младежките отбори, които заслужават място вече при мъжете и жените съответно. Но първо трябва да покажат, че са мотивирани да играят за родината, за отбора, за феновете и тогава за себе си. Добрата новина е, че вече се класирахме за световните първенства и при мъжете, и при жените. Там форматът ще бъде с финална осмица, която е поставената цел", казва още Любо Ганев.

 

"На 30 септември е жребият за световното в Москва. При жените сме 15-и и това е добре. Голямото отстъпление е при мъжете. Там сме на 21-во място и не говори добре да имиджа на България. Трябва да си вземем поука - състезателите, щабът и ние като ръководство. Трябва да се върне пламъкът в очите на тези момчета. Били сме в първата четворка, но поне да сме пак в първата десетка", пожелава си шефът на БФВолейбол.

 

"България Днес"

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Любо Ганев, Силвано Пранди, България национален отбор волейбол мъже, България национален отбор волейбол жени
Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини