Пълна промяна: Опитни и легионерки в Славия за новия сезон


Пълна промяна: Опитни и легионерки в Славия за новия сезон
27-09-2021 12:05 | Ани Колева

 

Пълна промяна настъпи в женския тим на Славия за новия сезон в „Демакс лига“. След като четири волейболистки от миналогодишния състав заминаха за САЩ, две се отказаха от състезателна дейност - Натали Станоева и Стефани Македонска, сега отборът на „белите“ е напълно обновен. За разлика от предишния шампионат, в който съставът бе изцяло от девойки, сега селекцията ще бъде почти изцяло от жени.

 

В състава ще играе опитната посрещачка Ирена Мишонова, която има много сезони в чужбина зад гърба си. Завръщане прави и друга посрещачка – Ванеса Иванова, която бе във Франция през изминалия сезон. На поста диагонал ще се изявява Елина Сандолова, която идва от Локомотив (София). В центъра при „белите“ акостира Благовеста Миланова, която игра в ЦСКА през последния сезон. Славистките имат и две нови либера  – Златена Салабашева от школата на Казанлък и Рени Георгиева, която идва от ДКС Варна.

 

Поради липса на разпределител, най-опитната в отбора Ася Динова, която е универсален играч, ще поеме диригенската палка на тима. Треньор на волейболистките на Славия е Иван Димитров.

 

 

 

„Събрахме се добър състав от опитни състезателки. Надявам се да бъдем приятната изненада в първенството. Ще се борим за отличия“, коментира за BGvolleyball.com Ася Динова.

 

Състав на Славия: Ася Динова, Елина Сандолова, Ирена Мишонова, Ванеса Иванова, Ивана Станкова, Ивана Димитрова, Магдалена Узунова, Благовеста Миланова, Симона Бакърджиева, Лили Шейтанова, Кари Бързановa, Златена Салабашева, Рени Георгиева.

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Славия, Национална волейболна лига 2022 жени
Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини