Александър Николов №2 при изпълнителите на сервис на световното U21


Александър Николов №2 при изпълнителите на сервис на световното U21
30-09-2021 12:30 | BGvolleyball.com

 

Волейболистът от националния отбор на България за мъже под 21 години Александър Николов зае втора позиция в класацията на най-добрите изпълнители на сервис след втората фаза на световното първенство за тази възраст, което се провежда в България и Италия. 

 

Николов е с 16 точки от начален удар (средно 2,67 на мач), като пред него е само иранският национал Амир Хосеин Тухтех с 19 аса. Трети е Томазо Стефани (Италия) с 14 точки от елемента. 

 

 

 

Николов е и седми при реализаторите - с 83 точки. Лидер е аржентинският волейболист Мануел Армоа със 104 точки, следван от Фере Режер (Белгия) със 101 точки. Топ 3 се допълва от египтянинът Абделрахман Елхосини Иса - с 96 пункта

 

 

 

Волейболистът е девети при нападателите с  65 точки от атака и 48,87% ефективност. Лидер е аржентинецът Мануел Армоа с 90 точки и 46,39% ефективност. 

 

Денис Карягин пък е 15-и с 42,31% ефективност. 

 

 

 

Българско присъствие има и при най-добрите разпределители. Любослав Телкийски е пети. Първото място заема Паоло Поро (Италия), втори е Давид Павлун. Топ 3 допълва Симон Брикнар. 

 

 

 

При защитниците Симеон Добрев също е пети. Лидер е Дамяно Катания (Италия), на втора позиция е чехът Матей Салек. Трети е аржентинецът Тобиас Скарпа. В четворката е Мартин Перин от Белгия. 

 

 

 

 

В събота (2 октомври) България среща Чехия в полуфинал за разпределение на местата от 5-о до 8-о. 

 

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини