Найден Найденов: Шести в света не е малко, радвам се, че стигнахме до тук


Найден Найденов: Шести в света не е малко, радвам се, че стигнахме до тук
03-10-2021 22:48 | BGvolleyball.com

 

Националният отбор на България за мъже под 21 години  завърши на шестата позиция на световното първенство за тази възраст, което се проведе в България и Италия. "Лъвчетата" отстъпиха с 1:3 гейма на Белгия в двубоя за петото място в надпревварата в Карбония (Италия). 

 

Ето какво каза след срещата старши треньорът Найден Найденов: 

 

 

"Не започнем ли да си организираме контраатаката, няма как да стане. Толкова грешки, толкова извадени топки, толкова грешки в контратака няма друг отбор. С всичко друго се справихме, но не можем да пропускаме толкова възможности. Казах и на момчетата - всичко е супер, шестото място в света не е малко. Важното е, че се видя къде трябва да работят оттук нататък в клубовете, да доизграждат. Това е най-важното на световното първенство."

 

"Доколко са готови за мъжкия волейбол, предстои да разберем тази година. За много от тях всяка година е много важна, важно е как ще се развият двама-трима от тях. Всичко зависи от самите тях", добави Найденов. 

 

"Всеки помогна с каквото можеше, всички си свършиха работата. След като съм решил, че някой трябва да е в състава, значи съм преценил, че имаме нужда от тези момчета.", каза още специалистът. 

 

"Радвам се, че се борихме, стигнахме до тук. Пожелавам им да си направят изводи от цялото това световно първенство, за да могат да израстват по-нататък. Те знаят много добре, къде, какво, вече са го разбрали от хилядите ми повтаряния. Това може само да им донесе едно допълнително развитие в кариерата", завърши селекционерът на "лъвчетата". 

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини