Владимир Николов: Оттеглям се като координатор на националните отбори


Владимир Николов: Оттеглям се като координатор на националните отбори
05-10-2021 19:58 | BGvolleyball.com

 

Големите първенства приключиха за националните отбори. Координаторът на всички тимове Владимир Николов даде интервю за официалния сайт на БФВолейбол, в което даде кратка оценка на представянето, както и една голяма новина.

 

 Г-н Николов, големите първенства приключиха. Каква е оценката ви като координатор на националните отбори?

Още в началото на интервюто искам да кажа, че се оттеглям като координатор на националните отбори. Отговаряйки на въпроса, ще кажа, че оценката ми е двуполюсна. При мъжете и жените се представихме колебливо с достигане само до осминафиналите на европейските първенства. Точно обратното е с подрастващите тимове. Особено този на Мартин Стоев, който стана втори в света. От една страна има разочарованието, но от друга виждаме, че бъдещето е осигурено. Вярвам, че най-доброто предстои. Това е и последният ми коментар като координатор на националните отбори.

 

 

 

Какъв е мотивът ви да се оттеглите?

Лично аз съм много доволен от работата, която свърших през тази година. Смятам, че помогнах доста за представянето на младежките формации. Положих много усилия и отделих доста време в тази насока. Постът ми във федерацията обаче започна да пречи на основните ми занимания. Аз бях доброволен сътрудник на него. Но когато хобито почне да отнема много повече време от нещата, с които се храним, не е добре. Волейболът е бил, е и ще бъде моят живот. Винаги ще помагам с каквото мога за развитието на българския волейбол, както го правих и през последната година - безрезервно, денонощно и напълно отдадено. Това е и единственият начин, по който трябва да се работи за националните отбори.

 

 

Имате ли проблем с хора от федерацията, с треньори или състезатели?

Не, категорично! Няма конфликти, драми, сръдни. Оттеглянето ми е само заради липсата на време за семейството и други приоритетни неща. Знаете, че когато се захвана с нещо, аз го правя със сърце, без пестене на време и сили. Това е моят начин на работа.

 

 

 

 

Необходими ли са треньорски рокади според вас?

Не смятам, че всички се справиха на очакваното ниво. Всеки треньор трябва да даде доклад, който първо да види президентът Любо Ганев и управителният съвет. Те ще решат кой трябва да продължи и кой да остане. Моето мнение вече не е важно.

 

Организирахте отлично световното първенство за младежи в залата на "Левски София". Защо не успяхте да се преборите за публика макар и в ограничен размер?

Събитията бяха извън нашата компетенция. Като федерация и организатори направихме всичко възможно, за да дойдат хора на трибуните. Повече от веднъж сме били при спортния и здравния министър. За мен крайното решение е грешно. В цяла Европа няма ограничения на спортни и културни събития за ваксинирани хора, които притежават зелен сертификат. Нямам обяснение защо в България не е така.

 

 

Ще продължите ли работа в БФВолейбол на друг пост?

Не.

 

Вие сте един от моторите на Левски. Какво да очакваме от отбора през новия сезон?

Продължаваме по пътя, който сме избрали с Давид Давидов и Атанас Гаров. А той е да се развива школата. Имаме четири шампионски отбора при момчетата в различни възрасти през миналия сезон. През новия сезон искаме да надградим с медали и в женското направление.

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини