Женският отбор на Берое с нов треньор и облик за предстоящия сезон


Женският отбор на Берое с нов треньор и облик за предстоящия сезон
07-10-2021 15:10 | Ани Колева

Женският отбор Берое (Стара Загора) ще бъде с нов треньор и нов облик за предстоящия сезон в първенството по волейбол на България „Демакс лига“.

 

Стефан Стефанов поема волейболистките на старозагорки. Той е досегашен треньор в школата на клуба. Специалистът заменя Диян Боюклиев, който бе начело на отбора през изминалия шампионат. В екипа на Стефан Стефанов ще е и играещият помощник-треньор Мария Ворсунова.

 

В състава също има много промени, като по този начин Берое придобива съвсем нов вид. Спрямо изминалия сезон стават Виолина Николова (централен блокировач) и Йоана Николова (посрещач). Към тима се присъедени след майчинство и опитната състезателка Патрисия Чолева (посрещач). На поста диагонал се завръща бившата състезателка на клуба Стелияна Чакърова. Тренировъчен процес води и младата националка Мерелин Николова, която е от школата на Вдин Вида (Видин). Очаква се финализиране на участието й в клуба. Съставът ще бъде попълнен с момичета от школата.

 

 

 

Тимът стартира подготовка преди месец в старозагорската зала „Иван Вазов“.

 

„Селекцията ни все още не е завършена, очакваме отговор от няколко състезателки до ден два. Целта ни е да развиваме собствената школа, да даваме поле за изява на наши състезателки, които да израстват и да се развиват. Затова и повечето от волейболистките в женския тим ще са именно от школата на Берое. Клубът е все още млад, но с амбиции да се утвърди като водещ тим в първенството, но това изисква време и много работа“, коментира за BGvolleyball.com Стефан Стефанов.

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Берое Стара Загора, Национална волейболна лига 2022 жени, Стефан Стефанов
Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини