Турнирът за Купата на България по волейбол с нов формат


Турнирът за Купата на България по волейбол с нов формат
08-10-2021 11:58 | BGvolleyball.com

 

В нов формат от сезон 2021/22 ще се провежда турнирът за Купата на България по волейбол при мъжете.

 

Това бе решено на работни срещи на Ръководството на НВЛ с клубовете от Супер Волей и Висша лига. Ще се провеждат два успоредни турнира - в единия ще участват само отборите от Супер Волей, а в другия - отборите от по-ниския ешелон.

 

"Идеята бе инициирана от клубове от Висша лига още от миналата година, които искаха да бъдат два турнира. От НВЛ проведохме анкета с клубовете, защото искахме да чуем мнението и на останалите отбори, като срещнахме почти пълно съгласие по идеята. Мотивите за това са, че разликата в класите на този етап между участващите в Супер Волей и Висша лига е сериозна и на практика участието им в турнира за Купата е предрешен до максимум 1/4-финал. Във второто ниво силите са изравнени, отборите имат реален шанс да достигнат до трофей, като това бе именно тяхното желание, с което като ръководство на НВЛ се съобразяваме, разбира се", обясни Председателят на НВЛ Живко Желев.

 

 

"Търсим партньор на НВЛ, който да стане генерален спонсор и на двете купи, като в зависимост от параметрите ще определим и наградния фонд. Ще работим в посока и двата финала да бъдат в един и същи ден в град-домакин", допълни Желев.

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини