Мартин Мечкаров: за новото предизвикателство и живота в Кувейт


Мартин Мечкаров: за новото предизвикателство и живота в Кувейт

Снимки: Архив и Фейсбук. 

11-10-2021 19:30 | Малинка Димитрова

 

Българският посрещач Мартин Мечкаров продължава кариерата си в първенството на далечен Кувейт. 26-годишният волейболист, който е продукт на школата на Тетевен Волей и зад гърба си има три сезона с Добруджа 07, ще играе за тима на СК Ал Джахра. 

 

За Мечкаров това е трети сезон в чужбина - през 2018/2019 и 2019/2020 бе част от френския Кан и отбора от чешкия елит Чешке Будейовице. 

 

Какво сподели Мартин за новия си отбор, защо е избрал именно него, как му се отразява местната култура, как върви адаптацията му към обстановката - разберете от специалното интервю за BGvolleyball.com

 

 

 

Как се стигна до трансфера ти в Кувейт?

 

Имам мениджър, който ми намира оферти. Разглеждаме ги, и аз си избирам тази, която най-много ми допада. Така се случи и сега. 

 

 

Кой бе решаващият фактор да избереш точно това първенство?

 

Офертата беше по-добра от останалите, които получих. Заплащането, условията за тренировъчен процес и условия за живот ми допаднаха и взеха превес в избора ми. 

 

 

Имаш ли някакви наблюдения над него?

 

Не, преди да дойда тук, не съм имал никакви наблюдения върху първенството. Когато разбрах за офертата, гледах няколко миналогодишни мача, за да добия представа. Нямам стопроцентова такава, тъй като не сме играли официален мач все още. 

 

 

Разкажи повече за новия си отбор.

 

Отборът е съставен основно от местни състезатели. В игра може да участва само един чужденец, в случая това съм аз. Средната възраст на отбора не е висока. Повечето са млади момчета. 

 

 

Успя ли да се адаптираш лесно?

 

От първия ден до сега всичко ми е много интересно, любопитно и, същевременно, много различно. Всеки ден научавам все повече нови неща, но със сигурност не мога да кажа, че съм се адаптирал все още. 

 

 

Как ти се отрази срещата с непозната култура и бит?

 

Като цяло, преди да дойда в Кувейт бях подготвен, че ще има различия в културата и бита. Бях чел доста, бях разпитвал познати, които са били тук и в тази част на света и все пак останах изненадан, когато дойдох тук.  

 

 

Как би описал един твой ден в Кувейт?

 

Нормалният ми тренировъчен ден, почти по нищо не се различава от дните ми, миналия сезон или пък по-миналия. Ставам сутрин, пия кафенце, имам сутрешна тренировка, после обяд, почивам няколко часа. Следва следобедна тренировка, вечеря и почивка отново. Основната разлика е, че тук температурите са доста високи и се опитвам да сведа до минимум излизанията ми през деня. Ако трябва да ходя до някъде предпочитам да го правя вечер. Имам ли свободно време, отиваме на разходка в някой от моловете със съотборниците ми, или пък да хапнем. Друга разлика е, че тук почивните дни са четвъртък и петък, а не събота и неделя, както са при нас в България.  

 

 

Лесно ли комуникираш с новите си съотборници - на какъв език разговаряте?

 

Да. Лесно комуникирам с тях, те всички говорят английски и са отворени към мен. Лесно се приобщавам към тях.

 

 

Имал ли си оферти от други отбори от Арабския свят? А от България?

 

Имах доста оферти, както от България, така и от Арабския свят. Но, както казах, това предложение бе най-доброто. 

 

 

Какви са амбициите ти с отбора?

 

Амбициите ми са да спечелим всички възможни трофеи, от първенства и турнири. 

 

 

Какво си пожелаваш за новия сезон?

 

Да бъда здрав, за да мога да изпълня целите си.

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Мартин Мечкаров, Кувейт мъже
Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини