Годините минават, но Той си остава на върха ...


Годините минават, но Той си остава на върха ...
12-01-2016 12:35

На днешния 12-и януари 82 години щеше да навърши най-достойният член на волейболното семейство у нас 

 

12 януари е по-специален ден за волейбола в България. На тази дата през 1934 г. е роден един най-достойния член на волейболното семейство - Васил Симов. Името му оставя дълбока следа в историята на волейбола, както в ЦСКА, така и на национално ниво. И то трудно може да бъде забравено, а за всички състезатели и състезателки, преминали през неговите ръце, това е невъзможно. 


Ето какво написа една от тях - европейската

шампионка от 1981 г. Цветана Божурина чрез профила си в социалните мрежи:

"12 януари за нас, волейболистите, а и за многото, които обичат тази игра от края на миналия век е свързано с името на Васил Симов.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ТРЕНЕР!!

Дааа, но него го няма и го няма вече от 19 години!! Затова и не разбра колко много сме тези, които често го споменаваме с признателност, благодарност, а и с обич! Все силни и вярвайте, истински чувства, на които сигурна съм, че ако беше жив, щеше да гледа с насмешка, съмнение и ...подигравка.

 

 

 

 

Ето и думи, написани за Васил Симов от Цветана Божурина преди няколко години:

"На днешната дата е роден Васил Симов. Човекът, който превърна толкова много добри спортисти първо в хора, после в личности, а някои и в звезди от световна величина.

Това е Той - особнякът, странният, единственият ... Васил Симов беше един от нас, но никога не е бил като нас - българските волейболисти от близкото и далечно минало. Ако беше жив и сега, щеше да стои отстрани, да се радва на успехите на мъжкия, а вече и на женския ни отбор, без да дава никакъв знак, че и той е част от този свят и че пряко или косвено и той има принос за тези успехи.

Той беше странен, различен, понякога страшен, особено за тези, които го познаваха по-малко. Мъж с големи изисквания към тези, с които работеше и най-вече взискателен към себе си. Към себе си беше и жесток! Всичко, което правеше трябваше да бъде максимално най-доброто...

Току що беше навършил 60 (!!) години и си отиде от този свят, оставяйки след себе си осезаемата липса на Треньорa с главно Т, какъвто беше той.

ЧРД, Тренер и почивай в мир!"


---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Васил Симов, ЦСКА, Цветана Божурина
Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини