Теодор Салпаров: Мечтая да влезем в групите на ШЛ


Теодор Салпаров: Мечтая да влезем в групите на ШЛ
20-10-2021 21:59 | BGvolleyball.com

 

Волейболистите на Хебър (Пазарджик) загубиха от беларуския Шахтьор (Солигорск) с 2:3 гейма в първия мач между двата тима от втори квалификационен кръг на турнира, който се игра в зала "Васил Левски".  

 

Ето какво каза след мача либерото на пазарджиклии Теодор Салпаров

 

"Натиснаха ни със сервис, дръпнаха с 3-4 точки, съответно за тях става по-лесно да блокират нашата атака. Победиха заслужено, няма какво да се лъжем." 

 

"Не само позиционирането на посрещане ще трябва да променим, но и ще трябва да анализираме тяхната атака, защото, както и с испанците, разработвахме - по-точно гледахме видео какво правят като организация на атаката. Оказа се, че играят абсолютно обратното на това, за което ние се готвихме. Така стана и с Шахтьор. Гледахме едно, а те правиха друго - трябва да променяме по време на мача, защото има такива мачове, в които се гледа като дистрибуция на разпределителя, а един опитен отбор трябва да съумява да се пренастройва и да играе по различен начин от това, което анализира противникът", допълни бившият национал.  

 

"С видяното в този мач, не само това, което гледаме на видео, разбираме, че са преодолим отбор. Ние сме по-опитни и трябва да го покажем в следващия мач. Това са млади момчета, които рискуват на сервис, на атака и блокада, но технически ние ги превъзхождаме. Като опит също. С нетърпение чакам втория мач, и да се надяваме, че такива тежки мачове помагат да надграждаме като отбор - в трудните моменти си личи", заяви Салпаров. 

 

"Навсякъде, където играя, давам всичко от себе си. Трябва да покажем, че като селекция можем да отговорим на очакванията. Нормално е за първи мачове в Европа да стоим неубедително в някои ситуации и срещи. Знаем, че колектив се гради с много работа и мачове. Ние едва играем четвърти официален мач - с времето ще ставаме по-добре и по-добре. Трябва да намерим правилният подход да преодолеем Шахтьор, за да играем в трети кръг на Шампионска лига. Мечтая да влезем в групите на турнира." 

 

"Вчера Камило Плачи дойде при нас - каза, че е по-добре, трябва му още малко време за възстановяване и ще се върне при нас. Неговата липса си оказва влияние. Особено в такива мачове. Мартин е по-млад, но се справя прекрасно, и Дани Милушев, и Кольо Димитров. Работим на ниво, но воденето на мачове е абсолютно различно", завърши Салпаров. 

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини