Готвят спортна зала ′Васил Левски′ за Шампионска лига


Готвят спортна зала ′Васил Левски′ за Шампионска лига

Снимки: marica.bg

20-11-2021 14:00 | marica.bg | BGvolleyball.com

 

Извънреден и непланиран ремонт стартира в спортна зала "Васил Левски" в Пазарджик. Той е свързан с предстоящото участие на българския първенец Хебър в групите на Шампионската лига по волейбол, където критериите за провеждане на мачове са с много големи изисквания.

 

 

Именно за да не се наложи на пазарджиклии да домакинстват в друг град, стартира частичен ремонт, който ще засегне зоните около игралното поле, така че да се получат по-големи отстояния.

 

В тази връзка ще бъде премахнат подиумът под информационното табло, ще се наложи и корекция на зоните от другата страна, където полето беше оградено с дървена мантинела.

 

 

Спортна зала "Васил Левски" е вече с 43 годишна история, но сериозните подобрения по нея стартираха едва след 2016-та година, когато бе наченат и сегашния социално-спортен проект "Хебър". От тогава до днес спортното съоръжение претърпя няколко ремонта, които бяха свързани с подмяна на отоплението, смяна на покривната конструкция, реновиране на съблекални, сервизни помещения, общи части, бани и тоалетни, а в началото на тази година със средства от Министерство на младежта и спорта беше обновена и фасадата.

 

 

Волейболистите на Хебър попаднаха в предварителна група А на Шампионската лига, заедно с тимовете на Ястжембски (Венгел, Палша), Фридрихсхафен (Германия) и Кнак (Рьозеларе, Белгия). 

 

Първият домакински мач на "тигрите" в групите на Шампионската лига ще бъде на 16-ти декември, когато пазарджиклии ще посрещнат в спортна зала "Васил Левски" немският Фридрихсхафен.  

 

 

Програма на двубоите от група А на Шампионската лига вижте тук.

 

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Хебър, Шампионска лига волейбол 2022 мъже, зала Васил Левски
Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини