Български съдия с топ наряд за световното клубно в Бразилия


Български съдия с топ наряд за световното клубно в Бразилия
26-11-2021 10:30 | Ани Колева

 

Иво Иванов ще бъде най-младият рефер на престижния форум

 

Един от най-добрите родни рефери - Ивайло Иванов получи изключително престижно назначение и ще представя България при съдиите на световното клубно първенство по волейбол за мъже. Форумът ще се проведе от 7 до 11 декември в Бетим (Бразилия) с участието на шест отбора  - Тренто (Италия), Лубе (Италия), Сада Крузейро (Бело Оризонте, Бразилия), Волей Фунвик Натал (Бразилия), UPCN (Сан Хуан, Аржентина) и Сиржан Фулад (Иран).

 

 

Това е поредна стъпка във възходяща посока в кариерата на Иво Иванов, като отваря шансове за световното първенство за мъже през 2022 година. На Мондиала в Бетим ще свирят общо шест съдии. Двама са от Европа, като именно родният представител получи доверието на ФИВБ да бъде единия избраник от Стария континент.

 

„Тази номинация за мен е изключително престижна. Горд съм, че ще бъда част от световното клубно първенство. Смятам, че това е голямо признание не само за мен, но и за българския волейбол като цяло“, коментира за BGvolleyball.com Иво Иванов.

 

 

„Мотивиран съм да се представя на най-високо ниво, с оглед на предстоящото световното първенство за мъже в Русия през 2022 година. Досега съм бил на три световни шампионати за подрастващи, с два мача за бронзовите медали. Надявам се това да е стъпка към Мондиала догодина“, добави още Иво Иванов.

 

 

Българският съдия ще бъде и най-младият рефер на световното клубно в Бразилия, а заедно с Матей Казийски, който ще се бори с Тренто за пореден приз, България ще има общо двама представители в напреварата.

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини