Живко Желев: Финансово заздравяване и надграждане са основните цели пред НВЛ


Живко Желев: Финансово заздравяване и надграждане са основните цели пред НВЛ
19-01-2022 20:53 | BGvolleyball.com

Финансово заздравяване и надграждане по всички аспекти спрямо изминалия сезон. Това са основните цели пред ръководството на Национална волйболна лига за бъдещата дейност.

 

Президентът на НВЛ Живко Желев заяви, че една ососновните задачи – финансовото стабилизиране на НВЛ, е постигната още през първата година.

 

"Лигата беше на загуба от 73 хиляди лева, но  това вече е компенсирано. Преди няколко месеца се смени ръководството на НВЛ. Съответно и наименованието на първенството при мъжете претърпя промяна и се нарече efbet Супер Волей. Промяната на формата доведе до различна визия на самата Лига. Евентуалното намаляване на тимовете в мъжкия шампионат и увеличаване на клубовете във Висшата лига ще доведе до по-добра продажба на продукта ни. Финансовото измерение ще бъде различно и това ще бъде от сериозна полза и за клубовете, където ще бъдат разпределени част от парите. Хубавото е, че загубите вече са компенсирани.“ заяви Живко Желев.

 

Друга цел пред НВЛ до три години е всички мачове да станат телевизионни.

 

„Имаме информация, че някои от мачовете от efbet Суперволей са имали по-голяма телевизионна аудитория дори от двубои от футболното първенство. Трябва да продължим да развиваме този продукт. През последните години извън самите срещи имаше доста интересни предавания за актуални теми във волейбола, излъчени по платената телевизия. Това се харесва на зрителите, обичащи този спорт. Искаме всички отбори от елита да бъдат много силни, а във втора дивизия да има поне два качествени състава, които да си оспорват влизането на по-горно ниво", каза още Желев.

 

 

Целта пред НВЛ до края на първенството и през новия сезон е още по-добро предлагане и съответно по-сериозна продажба на произведения продукт сред запалянковците и телевизионните зрители, добави  Желев и подчерта, че  друг от приоритетите пред ръководството в близките години е редуциране броя на участниците в efbet Супер волей до 12 отбора, като всеки мач от първенството да бъде телевизионен.

 

„Тази година ще отпаднат три отбора, а ще влезе само един от Висшата лига. През следващия сезон ще бъде същата формула. Аз мисля, че това е оптималният брой за елитната efbet Супер волей. Има мачове по волейбол, които имат по-висок тв рейтинг от редица футболни срещи от елитната група. Българите обичат волейбола и когато могат да гледат мачове по телевизията, го правят с удоволствие. Затова срещите започват от 18.30 ч. – най-хубавото според нас време за българския фен“.

 

Живко Желев поясни, че има пълно разбиране между клубовете и всички се съобразяват както с мачовете на участниците в европейските клубни турнири, така и с първенствата на националните ни отбори – и при мъжете,  и при юношите.

 

 

 

„В началото на януари прекратихме шампионата заради участието на националния ни отбор за юноши до 18 години на квалификациите за европейско първенство в София, а в края на март ще прекъснем за 20 дни заради националния ни отбор за младежи до 20 години, които имат големи шансове не само да спечелят квалификациите, но и да  спечелят медали на европейското първенство. Ние сме длъжни да приключим всички първенства до края на април,  сроковете са сгъстени, но нямаме друг избор“.

 

Живко Желев поясни, че формулата за провеждането на Купата на България в Бургас е съобразена с участието на отборите  ни в европейските клубни турнири, ще бъдат взети всички противоепидемични мерки, като тази година условията са по-добри  в сравнение с миналата,  когато не е имало ваксини и зелени сертификати. Желев подчерта, че ако някой отбор откаже участие в турнира за Купата на България, вероятно ще бъде изключен от efbet Супер волей.

 

 

Маркетинг директорът на НВЛ Сашо Йовков поясни, че вече се водят преговори с телевизията, която да  излъчва мачовете от следващия шампионат.

 

„Мога да потвърдя, че колегите проявяват голям професионализъм, а това си личи и по високия рейтинг на много от двубоите, които през този сезон се излъчват. Сега само  един мач е телевизионен, а нашата цел е всеки двубой от efbet Супер волей да бъде излъчван. Това няма да бъде лесно, но всяка телевизия, като види, че има интерес, ще направи необходимото мачовете да се предават директно. Защото и самата телевизия ще печели повече“.

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини