Вековен юбилей чества волейболът в Перник


Вековен юбилей чества волейболът в Перник
11-05-2022 21:15 | BGvolleyball.com

Вековен юбилей чества волейболът в Перник, съобщиха от общината. Тържествата по случай 100-годишнината започват на 16 май със спортен празник под надслов "Да играем волейбол с децата и треньорите на ВК Миньор.

 

Ще бъде монтирана паметна плоча на мястото, където за първи път се е играл волейбол в града– в Средното училище с разширено изучаване на чужди езици "Петър Берон". Улица в 

 

Перник ще бъде именувана на името на Борис Гюдеров по случай 95 години от рождението му.

 

"Волейболът е спорт с големи традиции в нашия град и юбилеят му ще бъде отбелязан подобаващо. Благодарение на доброто ни взаимодействие с клубното ръководство ще се организират много прояви, които за пореден път ще покажат, че Перник е бил и ще бъде люлка на големи спортисти", каза заместник-кметът Стефан Кръстев.

 

Според техническия директор на клуба Асен Асенов волейболът в Перник е жив и има бъдеще. Показват го резултатите на всички възрастови групи, които участват в първенството на страната. "Във всички възрастови групи стигнахме до финалната фаза. Не можахме да изпълним най-голямото си желание – за 100-годишния юбилей да влезем в Суперлигата", сподели Асенов.

 

 

---------

 

 

 

---

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини