Теодор Тодоров отново ще играе за Монтана


Теодор Тодоров отново ще играе за Монтана

Снимка: НВЛ/startphoto.bg. 

24-05-2022 16:00 | chervenkarton.com | BGvolleyball.com

 

Центърът Теодор Тодоров ще играе отново за Монтана. 32-годишният състезател се завръща в родния си град след три сезона в Хебър (Пазарджик), с който направи златен требъл през последната година.

 

208-сантиметровият волейболист бе посрещнат в ранния следобяд вчера в общината от кмета Златко Живков и след срещата стана ясно, че е приел условията и предстои да подпише едногодишен договор с родния си клуб.

 

Теодор Тодоров е роден на 1 септември 1989 г. в Монтана, завършива Професионалната гимназия по електротехника „Христо Ботев“. Именно в бившия електротехникум талантът му е забелязан и той е привлечен в ДЮШ на клуба, а след две години започва да играе в мъжкия тим. От зала „Огоста“ преминава в ЦСКА, а след пет сезона с червения екип продължава кариерата си зад граница. Става национал на България едва на 19 години и е със същствени заслуги за 4-то място, на което отборът заема на Олимпиадата в Лондон през 2012 година.

 

За Еър Теди това е второ завръщане в Монтана. Преди три сезона той подсили родния си тим във финалния турнир за националната Купа. Теодор Тодоров е третото ново попълнение в селекцията на северозападния тим. Преди него клубътси осигури услугите на 37-годишния посрещач Мирослав Градинаров и 201-сантиметровият разпределител Филип Палгут (30 г.), който е национал на Словакия. 


 

 

---------

 

 

 

---

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Теодор Тодоров, Монтана, Национална волейболна лига 2023 Суперволей мъже
Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини