Илияна Петкова: Безкрайно съм благодарна на момичетата, справихме се с търпение и труд


Илияна Петкова: Безкрайно съм благодарна на момичетата, справихме се с търпение и труд
24-05-2022 20:53 | BGvolleyball.com

 

Първата титла след възстановяването на женското направление за клуба ни е трофей №1 и в треньорската кариера на Илияна Петкова. Тя изведе „сините” прекадетки до първото място в държавното първенство. В завързания и драматичен финал нейните момичета победиха с 3:2 „Локомотив 1929”. 


Пред официалния сайт на „Левски София” Петкова говори за емоциите около титлата и случилото се през сезона. 


„Финалът бе дълъг и драматичен и съм изключително радостна, че точно в него показахме израстване в един много важен компонент – излизането от трудните моменти. Такива имаше много в мача с „Локомотив 1929”.

 

Успяхме да ги преодолеем, справихме се и заслужихме титлата. Ще дам пример за обратното с финала в турнира за 100 години български волейбол, в който не направихме нищо в първите 2 гейма срещу ЦПВК и логично загубихме.

Сега малко повече от месец по-късно показахме, че сме напреднали в това отношение. Безкрайно съм благодарна на момичетата. Благодаря и на психоложката Сибила, която работи с отбора в последните 2-3 седмици.

 

Момичетата са суперположителни, водят борба точка за точка, вярват, че ще се справят и не спират да търсят изход от тежките ситуации.

 

Нямам конкретен спомен от мислите си след последната точка във финала. Още при квалификационния турнир за държавните финали имах усещането, че ще спечелим тази титла.

 

Преди началото на финалната четворка споделих това с момичетата. След финала просто се радвах от сърце с отбора.

 

Този сезон минахме през различни моменти. Имаше един много тежък период, който изживяхме. С търпение, труд, разговори помежду ни и с родители успяхме да се справим. Така израснахме заедно.

 

Момичетата бяха послушни. В специфичните моменти се обединихме в името на отбора и ги превъзмогнахме. Разбира се, има какво още да се желае.

 

Този процес на израстване обаче вече определено тече в нашия тим и това според мен е правилният път, за да продължи той развитието си нагоре.

 

Искам да благодаря на всички треньори, които имат пръст в нашия успех, на цялата школа. Благодаря на ръководството за проявеното търпение към мен. Щастлива съм, че всичко завърши по най-добрия начин”, сподели треньорката на шампионския тим. 

 

 

---------

 

 

 

---

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини