Олимпиада в Рио или как продължаваме назад


Олимпиада в Рио или как продължаваме назад
Снимка: ЦЕВ
02-02-2016 14:01 | BGvolleyball.com

Читателски текст от конкурса за най-добър коментар за месец януари

 

На редакционната поща получихме текст за конкурса ни за най-добър коментар в надпреварата за №1 през месец януари. Автор е Костадин Терзиев, който е избрал да пише за волейболните национали след олимпийската квалификация, като материалът му ще бъде разглеждан от редакторския ни екип сред коментарите за месец януари

Ето го и неговият текст:

 

 

"Обикновен" човек, който пуши и работи. Пътят към Рио за волейболния отбор на България - една от последните искри на позитивното в спорта у нас. Часът е късен следобед, а работната седмица едва е започнала. Навън вали сняг , а "работещите"  участват в  "Игрите на смъртта" на фигурно пързаляне с кола или фрийстайл свободно ходене на къси, средни и дълги разстояния от вкъщи до работа. Мини зимна олимпиада. Пътьом с майсторска маневра като истински Жирардели слаломирам до метрото и закантвам на входа, скролвайки за Берлин и пътя към Рио: "Лош късмет ни гони", "Отново на карък", "Тръгваме позитивно, но има заговор срещу нас". За кой ли път "целия" свят ни е виновен и всички зли сили от ИлюмЕнатите до Ситски лордове кроят пъклени планове срещу Пламен Константинов и Сие, а треньорът на германците Витал Хайнен е забелязан да прави черни магии на пълнолуние пред хотела на нашите, за да си върне за Европейското. 


Първи мач: изгледан на телефон, таблет, през лайвскор, на запис, от торент. Който, както се е добрал. Бием Финландия с 3:1. Надеждата остава. Преди втория мач Франция матира Русия и още преди него великите умове започват сметките.

 

Втори мач: Погром от Русия. Аут или поне на 99%. 

 

Трети мач: 0:3 с Франция, без помен от Лъвовете на Европейското. Отново всичко е заговор. А българите в Берлин и в България не ги интересуваха загубите, те искаха да видят жарта в очите, за да сме горди. Къде контузии, къде Владо Николов на 40 години почти, националната кауза бавно, но сигурно потъва. 

 

Шанс за младите волейболисти за 2020. Футболът без Бербатов, тенисът без Димитров, волейболът без Казийски. В крайна сметка каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи. А трябва да се гордеем с волейбола и с всички постижения, постигнати с труд и инат. За самочувствие, за единност, за спортна злоба, ако щете. Колкото по-скоро решим да се борим вместо да хленчим и да търсим заговори, толкова по-скоро ще дойдат победите. "Няма значение колко пъти ще паднеш, а колко по-силно можеш да бъдеш ударен и да продължиш. Дали напред, както наш именит боксьор, дали нагоре, назад, настрани, дали в чужбина, е все едно. Спасението на давещите е в ръцете на самите давещи се. Апропо, и на волейбола и целият ни спорт. Без болка няма победа.

 

Автор: Костадин Терзиев


---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Конкурс за най-добър коментар, България национален отбор волейбол мъже, Пламен Константинов, Владимир Николов, Олимпийска квалификация волейбол 2016 мъже
Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини