Казийски-старши: Данчо Лазаров милее за волейбола, но има лоши съветници


Казийски-старши: Данчо Лазаров милее за волейбола, но има лоши съветници
15-03-2016 12:36

Наричат Матей предател, но много хора не знаят истината, коментира бившият национал 

 

Бившият национал на България и баща на един от най-добрите български волейболисти Матей Казийски - Илиян, сподели интересни неща по темата защо синът му отказва да играе за страната ни, както и за клубния волейбол у нас. 


"Наричат Матей "предател" и "родоотстъпник", защото се отказа от националния отбор, но не е така, хората не знаят истината", казва Илиян Казийски. "Аз това момче съм го възпитал, седем години бяхме заедно във Франция, където манталитетът е друг. Искам да му се радвам не само в клубния му отбор, но и в националния. А какво се оказва - ето, на Европейското миналата година трябваше да се радвам на други момчета.


От федерацията, за да може някой да играе волейбол, му правят договор за 10-15 години. След това му взимат проценти от трансферите, заплатите, премиите дори, че и от спонсорски договори, ако има. Иван Сеферинов поиска и взе от Матей 150 000 долара, когато отиде в Динамо (Москва). После, когато стана шампион, получи премия от 150 000 долара, а от федерацията ни му взеха 120 000 долара според договора. Още веднъж му взеха 70 000 долара, когато спечелиха Купата. Същото е положението с другите. Същото е и с децата, когато преминават при мъжете или жените съответно", разказва Илиян Казийски.


"Матей си взе си адвокат от чужбина, който да доведе делото до добър за нас край. И така Матей стана свободен агент и се освободи от договора. Не отиде чак в Япония и не се отказа от националния отбор от добро. След него по същия път минаха и други негови колеги като Страшимира Филипова, например. Какво, иначе да му режат шапката, докато е жив ли?", пита се Казийски-старши.


"Данчо Лазаров е добър човек, той милее за волейбола. Но не си дава сметка, че има лоши съветници. Освен това той е свързан с доста политици от разни партии. Знаем ги кои са, но засега няма да споменавам имена, само ще кажа, че има и от ГЕРБ, и от ДПС, и от БСП. Той направи много - ето Европейското, предстои световно, но не си дава сметка, че го лъжат и има хора, които крадат от волейбола. В някои клубове като в Добрич, Габрово и Разлог например имат спонсори, дават се пари, но тези пари не стигат до предназначението си, изчезват и е известно как и при кого отиват. А с тези пари трябва да се развиват детските школи. Данчо Лазаров го "пързалят" и той не ги вярва тези неща, но на всички в нашия спорт са ясни. Един чист човек е Владо Николов, който работи със сърце. Питам го защо го прави, защо си дава парите, а той ми вика: "От волейбола съм взел, на волейбола ще дам. Ама свършват и не знам как ще се оправям", допълва още Илиян Казийски.


Човекът, на когото се е разчитало да поправи нещата в българския волейбол, е Любо Ганев, но той реално не може да направи нищо според Илиян Казийски. "Разчиташе се на Любо, той е наясно с всички неща. Но го "отсвириха". Не му разрешават да прави нищо, само се занимава с националните отбори и толкова, реално няма никаква възможност да работи", каза още Илиян Казийски.


Източник: в-к "България Днес"


---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Илиян Казийски, Матей Казийски, Данчо Лазаров, България национален отбор волейбол мъже, Иван Сеферинов, Страшимира Филипова, Любомир Ганев, Владимир Николов
Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини