С 8 вицепрезиденти сме (почти) готови за Рио


С 8 вицепрезиденти сме (почти) готови за Рио
Любо Ганев вече е играл на Олимпийски игри, но сега може да бъде част и от истински вицепрезидентски отбор.
28-04-2016 10:31 | Ивайло Пампулов

140 години след Априлското въстание във волейболната федерация настъпи време разделно

 

Волейболистите на България няма да участват на Олимпийските игри в Рио, след като не се класираха, без шанс отдавна останаха и волейболистките. Все пак обаче България може да прати отбор в бразилската столица през лятото, отбор, съставен от вицепрезиденти на волейболната федерация!


След вчерашното заседание на Управителния съвет на БФВ, което се проведе в Казанлък, настъпиха някои промени в организационната структура, като броят на вицепрезидентите е вече 8. Та това си е почти един отбор, с титулярна шестица + двама на поста либеро. Остават само няколко резерви да допълнят бройката до 14, но с темповете на увеличение на вицетата във федерацията това май няма да е проблем...

 

Обяснението за тази структура е, че същото е и в европейската конфедерация (ЦЕВ). Само, че Европейската централа отговаря за над 50 отделни федерации, една от които и българската. И там е логично да има толкова вицепрезиденти, докато у нас звучи невероятно. 


Един поглед към някои от останалите спортни федерации у нас показва, че БФВ може да кандидатства за рекордите на Гинес. Във футбола вицепрезидентите са двама, в баскетбола - нито един, в леката атлетика - двама, в тениса - трима... Общо-взето, всички са далеч от великолепната осморка във волейболната централа. 


Това, което се случи на въпросния УС в Казанлък, си бе като едно априлско въстание, 140 години след избухването на историческото събитие. Жертвите бяха две - Петър Кънев и Иван Тодоров, които бяха принизени в нормални членове на УС. 


По всички медии се разгласи и новината, че Владимир Николов ще става генерален секретар на федерацията след изказване на един от вицепрезидентите - Любо Ганев. Според официалните решения на УС обаче засега Владо Николов е само част от работната група към организационния комитет за Световното първенство през 2018 г., което ще се проведе в България и Италия. А какво ще се случи със Станислав Николов, досегашен генерален секретар и вече изпълнителен директор, предстои да разберем. 


На вчерашния УС бе насрочена дата и за отчетно годишно Общо събрание - за 15 юни 2016 г. отново в Казанлък. Какво ще се случи до тогава и ще нарастне ли отборът от вицепрезиденти е в сферата на вероятностите. Ясното е, че на 27 април настъпи "време разделно" за хората, които ръководят най-успешния колективен български спорт. 


---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: БФВ, Петър Кънев, Иван Тодоров, Любомир Ганев, Владимир Николов
Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини