Нови лица и отсъстващи с мисъл за Токио


Нови лица и отсъстващи с мисъл за Токио
На Цветан Соколов ще се разчита като основен реализатор, след като пропусна Европейското първенство в България през 2015 г. заради контузия
05-05-2016 18:32 | Ивайло Пампулов

Селекционерът Пламен Константинов обяви група от 35 състезатели за турнирите през лятото, но това ли ще е основата на следващия олимпийски цикъл?

 

2016-та година ще бъде годината на подмладяването що се отнася до мъжкия национален отбор. Логично, през лятото волейболистите няма да играят на Олимпийските игри в Рио и е време да се мисли за следващия олимпийски цикъл, който ще завърши през 2020-та в Токио. 


Селекционерът Пламен Константинов обяви група от 35 състезатели, повикани за лагер с националния отбор през това лято. 


Волейболистите ще имат само два турнира - участие в Световната лига (без мачове на родна земя) и участие в Европейската лига, финалите на които ще бъдат във Варна. След това по-младите национали - тези до 23 г., ще имат тежка световна квалификация в Загреб, Хърватия, а през септември младежките национали (до 20 г.) ще бъдат домакини на Европейското първенство във Варна и Пловдив. 


От списъка на Пламен Константинов на първо четене прави впечатление отсъствието на някои ключови състезатели през последните години. Тодор Алексиев, Теодор Салпаров, Николай Николов, Георги Братоев, Валентин Братоев, Боян Йорданов... В същото време има доста нови имена и дори дебютанти. Това е логично с оглед на политиката на подмладяване, въпреки че някои от неповиканите не са чак толкова "стари" като братя Братоеви например. Но това е друга тема.

 

Отсъствието на Тодор Алексиев също е интересно, като бившият капитан не е обявявал официално оттеглянето си, а в Аржентина с екипа на УПЦН (Сан Хуан) имаше силен сезон, завършил с шампионската титла. 

 

Изборът е на Пламен Константинов и на неговия щаб. Отговорността - също. Със сигурност претенции към селекцията няма да липсват. Извън списъка остават състезатели, които също разполагат с качества. 


Надеждата е селекцията да е направена наистина на базата на някаква по-дългосрочна перспектива, а не само заради мениджърски игри. Най-добре ще се види от резултатите. Ако бъдат положителни, то селекционерът и екипът му ще са си свършили отлично работата. Ако ли не, ще има въпроси със "Защо" и "Ако", на които ще трябват отговори. 


На нас не ни остава друго, освен да пожелаем лека и успешна работа на Пламен Константинов и екипа му за предстоящото лято. 


---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Пламен Константинов, България национален отбор волейбол мъже
Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини